VIDEO. Meta a lansat un nou tip de inteligență artificială care poate identifica obiectele din imagini și videoclipuri

  • Meta a prezentat mai multe caracteristici care implementează tipul de inteligență artificială generativă popularizată de ChatGPT.
  • Modelul SAM poate identifica obiecte în imagini și videoclipuri chiar și în cazurile în care nu a întâlnit acele elemente înainte.
  • Meta folosește deja la nivel intern o tehnologie similară cu SAM.

Meta a publicat miercuri un model de inteligență artificială care poate identifica obiecte individuale dintr-o imagine, împreună cu un set de date de adnotări de imagini despre care a spus că este cel mai mare de acest tip, scrie Reuters.

Divizia de cercetare a companiei a precizat într-o postare pe blog că modelul său Segment Anything Model, sau SAM, poate identifica obiecte în imagini și videoclipuri chiar și în cazurile în care nu a întâlnit acele elemente înainte.

Cu ajutorul SAM, obiectele pot fi selectate dând clic pe ele sau scriind indicații text. Într-o demonstrație, scrierea cuvântului „pisică” a determinat instrumentul să deseneze cutii în jurul fiecăreia dintre cele câteva pisici dintr-o fotografie. Marile companii de tehnologie își laudă descoperirile în materie de inteligență artificială de când chatbotul ChatGPT al OpenAI, susținut de Microsoft, a revoluționat lumea tehnologiei în toamnă, declanșând un val de investiții și o cursă pentru a domina acest domeniu.

Meta a prezentat mai multe caracteristici care implementează tipul de inteligență artificială generativă popularizată de ChatGPT, care creează conținut nou în loc să se limiteze la simpla identificare sau clasificare a datelor, precum alte modele de inteligență artificială, deși nu a lansat încă un produs.

Meta folosește deja la nivel intern o tehnologie similară cu SAM pentru activități precum etichetarea fotografiilor, moderarea conținutului interzis și determinarea postărilor pe care să le recomande utilizatorilor de Facebook și Instagram. Compania a declarat că lansarea SAM ar extinde accesul la acest tip de tehnologie.

Citește și:

The post VIDEO. Meta a lansat un nou tip de inteligență artificială care poate identifica obiectele din imagini și videoclipuri appeared first on Aleph News.

Previous post Cum arată casa de 11 milioane de dolari cu piscină infinită. Unde se află această bijuterie. FOTO
Next post LIVE UPDATE. 407 zile de invazie rusă. Volodimir Zelenski a primit cea mai veche și cea mai înaltă distincție civilă din Polonia