VIDEO. Două persoane au murit, după ce o barcă de turiști s-a răsturnat pe Lacul Maggiore din Italia

  • Cel puțin două persoane au murit și alte două sunt date dispărute după ce o barcă cu aproximativ 20 de turiști și membri ai echipajului s-a răsturnat într-un vârtej pe Lacul Maggiore din Italia.
  • Serviciul de pompieri din Italia a reușit să salveze 19 persoane, multe dintre ele reușind să înoate până la mal, în urma incidentului tragic.
  • Operațiunile de salvare continuă, cu implicarea scafandrilor, bărcilor și a unui elicopter, pe măsură ce autoritățile depun eforturi pentru a găsi persoanele dispărute.

O barcă în care se aflau cel puțin 20 de turiști și membri ai echipajului s-a răsturnat într-un vârtej pe Lacul Maggiore din Italia, provocând decesul a cel puțin două persoane și dispariția altor două, relatează Sky News. Incidentul a fost descris drept „foarte grav” de către președintele regiunii Lombardia, Attilio Fontana.

Serviciul de pompieri din Italia a raportat că a reușit să salveze 19 persoane, multe dintre ele înotând până la mal. Printre pasagerii aflați la bordul navei se aflau turiști britanici, care închiriaseră ambarcațiunea. Conform site-ului de știri italian La Repubblica, barca transporta aproximativ 25 de persoane care sărbătoreau o zi de naștere, în momentul în care s-a răsturnat și s-a scufundat.

Operațiunile de salvare continuă, cu implicarea scafandrilor, bărcilor și unui elicopter la fața locului. Un videoclip realizat de un pompier a arătat bucăți de lemn plutind pe lac, în timp ce un elicopter zbura deasupra.

Vârtejul a fost generat de un sistem de furtună care a afectat regiunea de nord a Lombardiei duminică seara, determinând și întârzieri pe aeroportul Malpensa.

Citește și:

The post VIDEO. Două persoane au murit, după ce o barcă de turiști s-a răsturnat pe Lacul Maggiore din Italia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Zlătescu

Previous post Greva în Educație continuă. Examenul de Bacalaureat ar putea fi amânat
Next post Joe Biden, discuții cu Recep Erdogan despre avioane F-16 și despre candidatura Suediei la NATO