VIDEO. Canada se sufocă. Montreal a devenit cel mai poluat oraș din cauza incendiilor de vegetație

  • O „perdea de fum” a acoperit duminică orașul Montreal din cauza incendiilor de vegetație, încă prezente în Canada.
  • Montreal a devenit, astfel, oraşul cu cel mai poluat aer din lume, potrivit unei companii specializate.
  • O avertizare de smog emisă de Environment Canada este în vigoare în mai multe regiuni din Quebec.

Incendiile de vegetație din Canada iau amploare, scrie CBC. Montreal a devenit duminică oraşul cu cea mai proastă calitate a aerului din lume, potrivit Iqair, o companie elveţiană specializată în studiul poluanţilor atmosferici.

„Este într-adevăr ca o ceaţă, cu excepţia faptului că acesta este fum de la incendiile de pădure. Este foarte greu să respiri, ustură puţin şi ochii”, constată Fauve Lepage Vallée, în vârstă de 18 ani. Împreună cu prietena sa, ea observă centrul oraşului plin de fum stând în parcul Jean-Drapeau, situat vizavi.

Din cauza fumului, mai multe activităţi sportive au fost amânate, în special Ironman la Mont-Tremblant, la aproximativ o sută de kilometri nord de Montreal, precum şi ştafeta mixtă din cadrul World Triathlon Championship Series în portul vechi din Montreal. O avertizare de smog emisă de Environment Canada este în vigoare în mai multe regiuni din Quebec,

Autoritățile recomandă purtarea măştii, iar activităţile în aer liber sunt interzise până luni. „Comitetul de coordonare a măsurilor de urgenţă ne cere să închidem piscinele, bazinele pentru copii şi facilităţile sportive în aer liber cel puţin până luni la prânz”, a scris pe Twitter Luc Rabouin, primarul arondismentului Plateau-Mont-Montréal din Montreal.

În Quebec, 81 de incendii forestiere sunt active, dintre care 27 sunt considerate scăpate de sub control. Mai multe incendii au progresat în weekend din cauza vremii uscate şi a temperaturilor ridicate. „Cantitatea de fum face deosebit de dificilă intervenţia avioanelor-cisternă şi a elicopterelor”, relatează compania pentru protecţia pădurilor împotriva focului din Quebec.

Citește și

The post VIDEO. Canada se sufocă. Montreal a devenit cel mai poluat oraș din cauza incendiilor de vegetație appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Tohaneanu Andrei

Previous post SUA: Un angajat a murit, după ce a fost „înghițit” de motorul unui avion. Reacția autorităților
Next post Ligia Deca anunță desfășurarea unor anchete interne la centrele de examen privind o eventuală scurgere a subiectelor la Bacalaureat