VIDEO. Boris Johnson a vizitat militari ucraineni care se antrenează în Marea Britanie

  • Boris Johnson a vizitat Yorkshire, în această săptămână, pentru a se întâlni cu soldaţii ucraineni care sunt antrenaţi în Marea Britanie, iar noi imagini îl arată pe prim-ministru aruncând o grenadă şi folosind o parte din echipament.
  • Forţele armate britanice antrenează grupuri de ucraineni ca parte a sprijinului oferit în urma invaziei Rusiei.
  • Johnson, care şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-ministru în această lună, a fost văzut vorbind atât cu trupele ucrainene, cât şi cu cele britanice, şi pozând cu echipamente militare, inclusiv mitraliere şi grenade.

Când a fost anunţat, guvernul a declarat că programul de pregătire a soldaţilor ucraineni în Marea Britanie va putea antrena 10.000 de soldaţi la fiecare 120 de zile. Marea Britanie ar fi oferit Ucrainei un ajutor militar de peste 2,3 miliarde de lire sterline, inclusiv arme, notează Sky News, citat de Mediafax.

„M-am întâlnit cu unii dintre cei 400 de soldaţi ucraineni care se află aici, fiind instruiţi de forţele noastre, pregătindu-se să meargă şi să lupte în Ucraina. Face parte dintr-un angajament uriaş pe care l-am făcut pentru a antrena forţele ucrainene”, a spus Boris Johnson, într-o înregistrare video încărcată pe reţelele sale de socializare.

„Vrem să antrenăm aproximativ 10.000 dintre ei în următoarele patru luni. Acest lucru se adaugă la investiţia pe care o facem în sprijinirea ucrainenilor cu armament – 6.900, arme antitanc, aproximativ 120 de vehicule blindate şi multe altele, inclusiv acum, sistemele de rachete cu lansare multiplă pe care le furnizăm, împreună cu americanii, germanii şi alţii, încep cu adevărat să facă o diferenţă, sperăm noi, în cursul acestui război, începând să respingă atacul malefic al lui Putin asupra Ucrainei” a spus Boris Johnson.

„Ştiu că, în cele din urmă, poporul ucrainean va reuşi, ştiu că forţele ucrainene vor reuşi”

„Sunt foarte mândru de rolul pe care Marea Britanie a reuşit să îl joace până acum. Dar, în cele din urmă, acest lucru se datorează curajului şi eroismului acestor trupe ucrainene”.

Autor: Iulian Moșneagu

The post VIDEO. Boris Johnson a vizitat militari ucraineni care se antrenează în Marea Britanie appeared first on Aleph News.

Previous post O anchetă FBI a stabilit că echipamentele Huawei fabricate în China ar putea perturba comunicațiile arsenalului nuclear american
Next post VIDEO Trailerul seriei „Stăpânul inelelor” debutează la Comic-Con