VIDEO. Bilanțul inundațiilor provocate de ploile musonice din Pakistan depășește 1.000 de morți

inundațiiinundații

  • Peste 30 de milioane de persoane au fost afectate de ploile musonice record și de inundațiile din Pakistan din ultimele săptămâni.
  • Bilanțul victimelor inundațiilor provocate de muson în Pakistan începând cu luna iunie a ajuns la 1.033 de morți, potrivit cifrelor publicate de Autoritatea Națională de Gestionare a Dezastrelor (NDMA) din această țară.
  • NDMA a declarat duminică că 119 persoane au murit în ultimele 24 de ore, în timp ce ploile abundente au continuat să lovească anumite zone ale țării.

Peste 30 de milioane de persoane au fost afectate de ploile musonice record și de inundațiile din Pakistan din ultimele săptămâni.

Bilanțul victimelor inundațiilor provocate de muson în Pakistan începând cu luna iunie a ajuns la 1.033 de morți, potrivit cifrelor publicate de Autoritatea Națională de Gestionare a Dezastrelor (NDMA) din această țară.

NDMA a declarat duminică că 119 persoane au murit în ultimele 24 de ore, în timp ce ploile abundente au continuat să lovească anumite zone ale țării.


Ploile musonice istorice și inundațiile din Pakistan au afectat peste 30 de milioane de persoane în ultimele săptămâni, a declarat ministrul pakistanez pentru schimbări climatice, calificând situația drept un dezastru umanitar de proporții epice indus de climă”.

Armata s-a alăturat autorităților naționale și provinciale ale țării pentru a răspunde la inundații, iar șeful armatei pakistaneze a vizitat sâmbătă provincia sudică Balochistan, care a fost puternic afectată de ploi.

Liderii pakistanezi au făcut apel la comunitatea internațională pentru ajutor și intenționează să lanseze un fond internațional de apel. Ministerul Afacerilor Externe a declarat că Turcia a trimis o echipă pentru a ajuta la eforturile de salvare.

Magnitudinea calamității este mai mare decât s-a estimat”, a declarat premierul Shehbaz Sharif, într-un mesaj pe Twitter, după ce a vizitat zonele inundate.

The post VIDEO. Bilanțul inundațiilor provocate de ploile musonice din Pakistan depășește 1.000 de morți appeared first on Aleph News.

Previous post Dacă un bărbat îți spune asta, atunci nu este atât de bun la pat. Cum se dă singur de gol
Next post Care este cel mai bine păstrat secret de pe Pământ, potrivit inteligenței artificiale. Imaginile au devenit virale pe internet