Viața continuă în capitala Ucrainei, chiar dacă fost dată peste cap de războiul lui Putin

  • Războiul din Kiev, capitala Ucrainei, îți arătă cât de dificil e să trăiești ceva asemănător unei vieți normale atunci când luptele se dau lângă tine.
  • 4 milioane de oameni au fugit din Ucraina de când Putin i-a invadat. Totuși, 90% din ei au rămas și încearcă să-și facă treaba în ciuda atacului.
  • Nicăieri nu este complet sigur în Kiev. Inima odată vibrantă a orașului s-a golit în mare măsură.

Cu un război care face ravagii pe fronturile din estul și sudul Ucrainei, vara lui 2022 se anunță una amară.
Soarele strălucește, dar bucuria sezonului estival nu mai e aceeași. Momentan, în Kiev e pace. Dar o pace înselătoare.

Cafenelele și restaurantele sunt din nou deschise, oferind o aparentă normalitate, până când toată lumea se retrage acasă pentru starea de asediu între orele 23:00 și 5:00 dimineața. Oamenii s-au obișnuit cu viața pe care o trăiesc acum, deși nimic nu mai e la fel.

,,Oamenii cam ignoră sirenele și tot felul de chestii de acest gen pentru că s-au obișnuit, cred, și asta este partea cea mai rea a lucrurilor„, spune un locuitor al Kievului.

Alarmele se aud în tot orașul în mod regulat. Andrii, redactor-șef al revistei online The Village din Kiev, a trecut recent controlul medical militar, ceea ce înseamnă că ar putea fi trimis în luptă în curând. Până atunci, însă, se bucură de timpul petrecut cu prietenii.

,,Aici, în Kiev, da, mă simt destul de în siguranță. Dacă îi asculți pe oameni, aceștia vorbesc doar despre relațiile lor, despre sex și despre problemele legate de război, ca… ca întotdeauna„, spune Andrii.

Nicăieri nu este complet sigur în Kiev. Inima odată vibrantă a orașului s-a golit în mare măsură. Acum este o zonă militară puternic fortificată.

The post Viața continuă în capitala Ucrainei, chiar dacă fost dată peste cap de războiul lui Putin appeared first on Aleph News.

Previous post Oamenii de știință japonezi au creat un deget robot acoperit cu piele care se poate vindeca singur
Next post VIDEO. „Spider-Man No Way Home” se întoarce în cinema cu noi scene