Ursula von der Leyen, despre aderarea Ucrainei la UE: Decizia este aşteptată săptămâna viitoare

  • Decizia Comisiei Europene cu privire la cererea Ucrainei de a adera la blocul comunitar este aşteptat până la sfârşitul săptămânii viitoare.
  • Într-o conferinţă de presă comună la Kiev, von der Leyen a afirmat că discuţiile de sâmbătă cu Zelenski ”ne vor permite să finalizăm evaluarea noastră până la sfârşitul săptămânii viitoare”.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a transmis preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski că decizia Comisiei Europene cu privire la cererea Ucrainei de a adera la blocul comunitar este aşteptat până la sfârşitul săptămânii viitoare, relatează Reuters.

Într-o conferinţă de presă comună la Kiev, von der Leyen a afirmat că discuţiile de sâmbătă cu Zelenski ”ne vor permite să finalizăm evaluarea noastră până la sfârşitul săptămânii viitoare”, cu privire la recomandarea Ucrainei cu statutul de candidat la aderare.

Decizia, a cărei dată era aşteptată pe scară largă, ar fi doar un pas preliminar într-un proces lung de aderare.

Von der Leyen, aflată în cea de-a doua călătorie la Kiev de la începutul războiului în februarie, i-a reamintit liderului ucrainean că, în pofida progreselor înregistrate în privinţa reformelor administrative şi în alte domenii, mai rămân multe de făcut.

„Aţi făcut multe cu privire la consolidarea statului de drept, dar este încă nevoie de implementare a reformelor, pentru a lupta împotriva corupţiei, de exemplu”, a spus ea în conferinţa de presă comună.

The post Ursula von der Leyen, despre aderarea Ucrainei la UE: Decizia este aşteptată săptămâna viitoare appeared first on Aleph News.

Previous post BILANȚUL ZILEI. 271 de cazuri noi şi 7 decese înregistrate în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 51 persoane
Next post FPS „îi colectează excrementele lui Putin în călătoriile în străinătate și le duc înapoi în Rusia”