UPDATE. Numărul victimelor în cazul atacului din mall-ul din Kremenciuk a crescut

  • Anterior, Zelenski a declarat peste 1.000 de civili se aflau în interiorul centrului comercial în momentul atacului.
  • Președintele Ucrainei a subliniat că mall-ul nu are valoare militară și nu reprezenta „nicio amenințare pentru armata rusă”.
  • Biden susține că atacul Rusiei asupra mall-ului din Kremenciuk reprezintă o cruzime, iar rușii vor fi trași la răspundere pentru aceste crime.

Bilanţul victimelor în urma atacului cu rachetă al forţelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morţi şi 59 răniţi, conform informaţiilor furnizate de şeful serviciilor de urgenţă ucrainene.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat atacul asupra centrului comercial și i-a numit pe atacatori „teroriști nenorociți”. Zelenski susține că a fost vorba despre un atac calculat și spune că cei vinovați „nu ar trebui să aibă loc pe Pământ”. Anterior, el a declarat că peste 1.000 de civili se aflau în interiorul centrului comercial în momentul atacului.

„Mall-ul este în flăcări, pompierii încearcă să stingă focul, numărul victimelor este imposibil de imaginat”, a anunțat președintele pe Telegram.

Ulterior, el a oferit amănunte: „Din fericire, din câte știm acum, mulți oameni au reușit să iasă [înainte de lovitură], au fost ajutați să iasă [după sirena de alarmă aeriană]. Dar mai erau încă oameni înăuntru când a lovit: angajați și câțiva vizitatori”, a precizat Zelenski.

Președintele Ucrainei a subliniat că mall-ul nu are valoare militară și nu reprezenta „nicio amenințare pentru armata rusă”.

El a acuzat Rusia că sabotează „încercările oamenilor de a trăi o viață normală, care îi înfurie atât de tare pe ocupanți”. „Rusia continuă să își descarce neputința asupra civililor obișnuiți. Este inutil să sperăm la decență și umanitate din partea sa”, a declarat președintele Volodimir Zelenski.

La rândul său, președintele american Joe Biden susține că atacul Rusiei asupra mall-ului din Kremenciuk reprezintă o cruzime, iar rușii vor fi trași la răspundere pentru aceste crime.

„Atacul Rusiei asupra civililor la un centru comercial reprezintă o cruzime. Suntem solidari cu poporul ucrainean!”, a spus Joe Biden. El a reiterat că SUA și aliații săi sunt alături de Ucraina și că Rusia va fi trasă la răspundere pentru astfel de atrocități.

The post UPDATE. Numărul victimelor în cazul atacului din mall-ul din Kremenciuk a crescut appeared first on Aleph News.

Previous post Telefoanele sunt mai periculoase decât scaunele de toaletă. Pot favoriza transmiterea microbilor
Next post STUDIU. Consumatorii de iarbă sunt mai predispuși să ajungă la urgențe