Uniunea Europeană va suspenda acordul privind vizele cu Rusia, dar nu va interzice turiștii ruși

  • Miniștrii de externe din UE sunt de acord să suspende acordul privind vizele cu Rusia.
  • Decizia are ca scop să prevină practica de ,,visa shopping” , folosită de ruşii care încearcă să intre mai uşor în UE.
  • Decizia va face ca procesul de acordare de vize să fie mai complicat, mai scump şi mai birocratic.

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au decis miercuri să suspende acordul care relaxa regimul de vize cu Rusia, ceea ce va face ca procesul de obţinere a vizelor de către cetăţenii ruşi să fie mai greu şi mai lung, în contextul invaziei ruse din Ucraina, a anunţat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, potrivit Reuters.

El a precizat că miniştrii, reuniţi la Praga, în Republica Cehă, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, au căzut de acord că relaţiile cu Moscova ,,nu pot rămâne neschimbate” şi că acordul ,,trebuie suspendat în totalitate” .

Decizia are ca scop să prevină practica de ,,visa shopping” , folosită de ruşii care încearcă să intre mai uşor în UE prin statele membre cu reguli mai relaxate, a declarat Borrell într-o conferinţă de presă la Praga.

Măsura vine după săptămâni de presiuni din partea ţărilor din UE de la graniţa cu Rusia de a opri intrarea cetăţenilor ruşi în blocul comunitar cu vize Schengen emise de unele state membre ale UE.

Decizia va face ca procesul de acordare de vize să fie mai complicat, mai scump şi mai birocratic şi va creşte timpul de aşteptare pentru aprobare, conform Comisiei Europene.

The post Uniunea Europeană va suspenda acordul privind vizele cu Rusia, dar nu va interzice turiștii ruși appeared first on Aleph News.

Previous post Talibanii sunt pe punctul de a încheia un acord cu Rusia privind grâul, gazele și petrolul, potrivit unor oficiali
Next post Serialul „Queen of the South” de pe Netflix este în centrul unei dispute juridice în Mexic