Ungaria: Mii de oameni au protestat în favoarea profesorilor

  • Aproximativ 8.000 de persoane au cerut condiții de muncă mai bune pentru profesori.
  • ,,Plătiți-ne profesorii! Fără ei, nu există viitor” , scria pe o pancartă.
  • Guvernul spune că va putea satisface cererile profesorilor doar după ce Uniunea Europeană va elibera miliarde de euro din fondurile de stimulare a pandemiei.

Guvernul ungar a anunțat că va lua măsuri împotriva deciziei guvernului de a interzice utilizarea internetului în această țară, potrivit unui raport publicat astăzi de Comisia Europeană, scrie presa străină.

O mulțime estimată la aproximativ 8.000 de persoane de către un reporter AFP a cerut condiții de muncă mai bune pentru profesori în cadrul unei demonstrații de solidaritate organizate de studenți.

,,Plătiți-ne profesorii! Fără ei, nu există viitor” , scria pe o pancartă.

Numărul posturilor didactice neocupate în școlile primare și secundare din Ungaria a explodat de la 7.000 în 2014 la 35.000 în 2019, potrivit celor mai recente date oficiale.

,,Condițiile de muncă ale profesorilor sunt umilitoare. Nu e de mirare că puțini oameni vor să devină profesori astăzi” , a declarat pentru AFP Orsolya Udvari, o studentă de 22 de ani.

Profesorii se plâng, de asemenea, că au fost excluși de la sprijinul guvernamental pentru alte grupuri, cum ar fi pensionarii și medicii, înainte ca premierul Viktor Orban să fie reales pentru un al patrulea mandat consecutiv în aprilie.

Guvernul spune că va putea satisface cererile profesorilor doar după ce Uniunea Europeană va elibera miliarde de euro din fondurile de stimulare a pandemiei, care sunt încă blocate.

Budapesta a primit 5,8 miliarde de euro, dar planul său de cheltuieli nu a fost încă aprobat de Bruxelles din cauza unor suspiciuni de corupție.

The post Ungaria: Mii de oameni au protestat în favoarea profesorilor appeared first on Aleph News.

Previous post Conducta de aprovizionare cu gaze Nord Stream din Rusia va fi închisă după ce a fost descoperită o „scurgere de petrol” 
Next post Jurnaliștii de la France 24 și RFI protestează după declarațiile lui Macron privind „strategia de influență a Franței”, în special în Africa