Un studiu dezvăluie secretele formei „misterioase” de diabet care afectează milioane de oameni

  • Oamenii de știință au descoperit că o formă misterioasă de diabet, cunoscută sub numele de diabet legat de malnutriție, afectează zeci de milioane de persoane din țările din Asia și din Africa subsahariană.
  • Cercetarea ar putea duce la noi tratamente pentru cei afectați.
  • Boala, cunoscută sub numele de diabet cu IMC scăzut”, afectează în principal adolescenții slabi și săraci, precum și adulții tineri care rareori trăiesc mai mult de un an după diagnosticare, potrivit studiului publicat recent în revista Diabetes Care.

Oamenii de știință au descoperit că o formă misterioasă de diabet, cunoscută sub numele de diabet legat de malnutriție, afectează zeci de milioane de persoane din țările din Asia și din Africa subsahariană.

Cercetarea ar putea duce la noi tratamente pentru cei afectați.

Boala, cunoscută sub numele de diabet cu IMC scăzut”, afectează în principal adolescenții slabi și săraci, precum și adulții tineri care rareori trăiesc mai mult de un an după diagnosticare, potrivit studiului publicat recent în revista Diabetes Care.

În timp ce pacienții sunt tinere și slabe, ceea ce sugerează că ar putea avea diabet de tip 1, cercetătorii, inclusiv cei de la Christian Medical College din Vellore, India, spun că injecțiile cu insulină nu le ajută de obicei și pot chiar provoca moartea din cauza nivelului scăzut de zahăr din sânge.

De asemenea, pacienții nu par să aibă diabet de tip 2, care este de obicei asociat cu obezitatea. Deși această formă rară a bolii a fost descrisă pentru prima dată în urmă cu aproape 70 de ani, cercetătorii spun că medicii nu sunt siguri cum să trateze această afecțiune din cauza lipsei de cercetări în acest sens.

Literatura științifică actuală nu oferă nici o îndrumare privind gestionarea diabetului legat de malnutriție, care este rară în țările cu venituri ridicate, dar care există în peste 60 de țări cu venituri mici și medii”, a declarat Meredith Hawkins, profesor de medicină la Colegiul de Medicină Albert Einstein din SUA, într-un comunicat.

Sperăm că descoperirile noastre vor crește gradul de conștientizare a acestei boli, care este atât de devastatoare pentru atât de mulți oameni și vor deschide calea pentru strategii de tratament eficiente”, a adăugat Dr. Hawkins.

În cadrul studiului, oamenii de știință au folosit tehnici de ultimă generație pentru a evalua secreția și acțiunea insulinei pe 20 de bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 45 de ani, identificați ca fiind susceptibili de a avea diabet legat de malnutriție.

Grupuri de oameni cu diabet de tip 1 și 2, precum și grupuri de persoane sănătoase au fost supuse acelorași teste metabolice și au servit drept grupuri de probă în cadrul studiului.

Aceste studii sunt primele care demonstrează că persoanele cu diabet de tip 1 din țări cu venituri mici și mijlocii au un profil metabolic unic, sugerând că aceasta este o categorie distinctă care merită investigată în continuare”, au scris oamenii de știință în studiu.

Menționând o particularitate a studiului, cercetătorii au spus că analiza s-a limitat la participanții de sex masculin.

Ei motivează faptul că bărbații reprezintă aproximativ 85% dintre persoanele care dezvoltă diabet legat de malnutriție.

Am folosit tehnici foarte sofisticate pentru a studia riguros și atent aceste persoane, iar concluziile noastre diferă de observațiile clinice anterioare”, a declarat Dr. Hawkins.

În timp ce descoperirile anterioare sugerau că diabetul legat de malnutriție provine din rezistența la insulină, noile descoperiri arată că persoanele cu diabet legat de malnutriție au un deficit foarte pronunțat în secreția de insulină, care nu a fost recunoscut până acum.

Această nouă descoperire revoluționează total modul în care ne gândim la această afecțiune și cum ar trebui tratată”, a declarat Dr. Hawkins.

Odată cu noua descoperire, oamenii de știință spun că multe medicamente noi care au devenit disponibile recent pentru tratarea diabetului de tip 2 și care stimulează secreția de insulină pot ridica posibilitatea de a găsi modalități sigure și eficiente de a trata această afecțiune.

Diabetul a devenit o adevărată pandemie globală. Unul din 10 adulți din întreaga lume suferă de această boală, iar trei sferturi dintre aceștia – aproximativ 400 de milioane de persoane trăiesc în țări cu venituri mici și medii”, a declarat Dr. Hawkins.

În țările în care a fost studiată, răspândirea diabetului legat de malnutriție în rândul persoanelor cu diabet este de aproximativ 20%, ceea ce înseamnă că aproximativ 80 de milioane de persoane ar putea fi afectate la nivel mondial. Prin urmare, este clar că trebuie să știm mult mai multe despre diabetul legat de malnutriție și despre cum să îl tratăm cel mai bine”, a adăugat ea.

The post Un studiu dezvăluie secretele formei „misterioase” de diabet care afectează milioane de oameni appeared first on Aleph News.

Previous post Rectorul UPT trage un semnal de alarmă: „Sunt studenţi care nu ştiu să folosească e-mailul”
Next post Scriitorul iranian Salman Rushdie a fost atacat pe scena unei conferințe la New York