Un studiu demonstrează motivul pentru care unii oameni au pierderi persistente de miros după infecția cu COVID-19

  • Deși se concentrează asupra pierderii mirosului, descoperirea arată posibilele cauze care stau la baza altor simptome de lungă durată ale COVID-19.
  • În plus, numărul de neuroni senzoriali olfactivi a fost diminuat, posibil din cauza deteriorării țesutului delicat din cauza inflamației în curs.
  • Trebuie să înțelegem mai bine de ce acest subgrup de persoane va continua să aibă o pierdere persistentă a mirosului timp de luni sau ani după ce au fost infectați cu SARS-CoV2″.

Motivul pentru care unele persoane nu reușesc să își recupereze simțul olfactiv după COVID-19 este legat de un atac imunitar continuu asupra celulelor nervoase olfactive și de un declin asociat al numărului acestor celule, relatează o echipă de oameni de știință condusă de Duke Health.

Descoperirea, publicată online la 21 decembrie în revista Science Translational Medicine, oferă o perspectivă importantă asupra unei probleme supărătoare care a afectat milioane de persoane care nu și-au recăpătat pe deplin simțul olfactiv după COVID-19.

Deși se concentrează asupra pierderii mirosului, descoperirea arată posibilele cauze care stau la baza altor simptome de lungă durată ale COVID-19 – inclusiv oboseala generalizată, dificultăți de respirație – care ar putea fi declanșate de mecanisme biologice similare.

Unul dintre primele simptome care a fost de obicei asociat cu infecția COVID-19 este pierderea mirosului”, a declarat autorul principal Bradley Goldstein, M.D., Ph.D., profesor asociat la Departamentul de Chirurgie a capului și gâtului și Științe ale comunicării și la Departamentul de Neurobiologie de la Duke.

Din fericire, multe persoane care au un simț al mirosului alterat în timpul fazei acute a infecției virale își vor recăpăta mirosul în următoarele una sau două săptămâni, dar unele nu”, a spus Goldstein. Trebuie să înțelegem mai bine de ce acest subgrup de persoane va continua să aibă o pierdere persistentă a mirosului timp de luni sau ani după ce au fost infectați cu SARS-CoV2″.

În cadrul studiului, Goldstein și colegii săi de la Duke, Harvard și Universitatea California-San Diego au analizat probe de epiteliu olfactiv colectate din 24 de biopsii, inclusiv nouă pacienți care au suferit pierderi de miros pe termen lung în urma COVID-19.

Această abordare bazată pe biopsie – folosind analize sofisticate ale celulelor unice în colaborare cu Sandeep Datta, M.D., Ph.D., de la Universitatea Harvard – a dezvăluit o infiltrare generalizată a celulelor T angajate într-un răspuns inflamator în epiteliul olfactiv, țesutul din nas în care sunt localizate celulele nervoase ale mirosului. Acest proces unic de inflamație a persistat în ciuda absenței unor niveluri detectabile de SARS-CoV-2.

În plus, numărul de neuroni senzoriali olfactivi a fost diminuat, posibil din cauza deteriorării țesutului delicat din cauza inflamației în curs.

The post Un studiu demonstrează motivul pentru care unii oameni au pierderi persistente de miros după infecția cu COVID-19 appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 302 zile de invazie. Armata ucraineană raportează lovituri substanțiale asupra unor depozite de arme și muniții rusești
Next post Un fotbalist palestinian a fost ucis de forțele israeliene într-un raid nocturn