Un rus a pozat gol pe un munte sacru din Bali. Ce sancțiune dură au aplicat autoritățile din Indonezia

  • Autoritățile vor deporta un turist rus din Bali, după ce acesta s-a fotografiat gol.
  • Turiștii se fotografiază deseori în ipostaze indecente în locațiile sacre ale Indoneziei.
  • Indonezia ar vrea să introducă tot mai multe legi care să descurajeze comportamentele deviante ale turiștilor.

Un rus urmează să fie deportat din Indonezia după ce a pozat gol, pe vârful unui munte sacru din Bali. Fotografia îl înfățișează pe bărbat cu pantalonii în vine, pe Muntele Agung. Aceasta a devenit virală pe rețelele sociale săptămâna trecută.

Bărbatul, cunoscut până în momentul redactării articolului sub numele „Yuri”, și-a cerut scuze în mod public. Cu toate acestea, lui Yuri i se va mai interzice să intre în Indonezia timp de cel puțin șase luni.

Muntele Agung, cel mai înalt punct de pe insulă, este considerat căminul zeilor de către hinduși. Un reprezentant al autorităților locale a spus că nu există „nicio scuză” pentru comportamentul turistului. „A încălcat regulile și nu a arătat niciun semn de respect față de cultura noastră”, a declarat șeful Biroului pentru Drepturile Omului din Bali, Anggiat Napitupulu, pentru The Jakarta Post.

Într-un videoclip postat pe Instagram, Yuri a transmis urmăritorilor săi: „Acțiunile mele nu pot fi scuzate. Singurul lucru care a dus la aceste consecințe a fost ignoranța mea”. Mai târziu, turistul a luat parte la o ceremonie specială de curățare. Ritualul este ținut adesea de localnici după astfel de incidente.

Ce reguli trebuie să respecte turiștii în Indonezia

În ultima vreme, Bali și-a sporit eforturile de a reprima turiștii care dau dovadă de comportamente inadecvate. O mulțime de locații din Indonezia sunt recunoscute în rândul turiștilor pentru peisajele lor inedite. Tocmai de aceea, autoritățile din Indonezia au întâmpinat tot mai multe cazuri de turiști care au pozat indecent în zone sacre și lăcașe de cult ale țării. 

Anul trecut, actorul canadian Jeffrey Craigen a fost și el deportat din Indonezia. Actorul a suportat consecințele după ce a postat un videoclip cu el dansând gol pe Muntele Batur din Bali. În 2021, internetul a fost șocat de un videoclip ce surprindea un cuplu de ruși făcând sex pe Muntele Batur. Videoclipul scandalos a devenit viral în scurt timp pe internet.

Astfel de acțiuni lipsite de respect față de religie, cultură și istorie au împins autoritățile locale spre implementarea unor legi și politici mult mai stricte. Mai mult, autoritățile au declarat recent că intenționează să interzică turiștilor străini să folosească și motocicletele în Bali. Decizia este consecința unei serii accidente și cazuri în care turiștii au încălcat legile rutiere.

Citește și:

FOTO. În premieră, Rebel Wilson împărtășește imagini inedite cu fiica ei. Ce momente a surprins vedeta pe Instagram

STUDIU. Cum poate fi schimbat kilometrajul mașinii pentru a ascunde uzura bateriilor. Practica este des întâlnită la vânzătorii de vehicule

Mărturia sub jurământ, făcută de fiica lui Gwyneth Paltrow: „Era vizibil supărată. Nu am văzut-o niciodată așa”

The post Un rus a pozat gol pe un munte sacru din Bali. Ce sancțiune dură au aplicat autoritățile din Indonezia appeared first on Aleph News.

Previous post Logodnicul lui Becky G își cere scuze după ce a fost acuzat public că ar fi înșelat-o. Mărturia lui Sebastian Lletget
Next post Papa Francisc este internat în spital pentru investigații. De ce afecțiuni suferă