Un oraș chinezesc scurtează orele de funcționare a mall-urilor din cauza lipsei de energie electrică provocată de căldură

mall chinamall china

  • Anul trecut, scăderea producției interne de cărbune a dus la o criză de energie electrică.
  • Măsurile înseamnă că zeci de centre comerciale din districtele din sud-vestul orașului trebuie să își ajusteze programul de lucru la orele 16:00-21:00.
  • Măsurile vor continua până la un nou ordin al autorităților.

Orașul chinez Chongqing scurtează începând de luni orele de deschidere a centrelor sale comerciale din cauza unei situații urgente de alimentare cu energie electrică cauzată de un recent val de căldură, a anunțat guvernul într-un anunț datat 21 august.

Măsurile înseamnă că zeci de centre comerciale din districtele din sud-vestul orașului trebuie să își ajusteze programul de lucru la orele 16:00-21:00 pentru a asigura alimentarea sigură și ordonată cu energie electrică și pentru a asigura nevoile de bază ale maselor, a precizat Comisia economică și de informare din Chongqing. Măsurile vor continua până la un nou ordin al autorităților, în funcție de temperatură și de situația cererii și ofertei, se arată în anunț.

Anul trecut, scăderea producției interne de cărbune a dus la o criză de energie electrică de câteva săptămâni care a afectat industria prelucrătoare din a doua economie a lumii.

Deși China este cel mai mare importator de cărbune din lume și al doilea importator mondial de gaz natural lichefiat, țara depinde în primul rând de aprovizionarea cu combustibil intern pentru nevoile de energie electrică și controlează prețurile locale la energie și combustibil și producția internă de cărbune pentru a încerca să asigure disponibilitatea unei cantități suficiente de energie la prețuri accesibile.

The post Un oraș chinezesc scurtează orele de funcționare a mall-urilor din cauza lipsei de energie electrică provocată de căldură appeared first on Aleph News.

Previous post Comunitatea LGBTQ din Singapore a câștigat după ce guvernul a adoptat luni planul de a dezincrimina sexul între homosexuali
Next post BILANȚUL ZILEI. În jur 2.600 de noi cazuri de COVID şi 10 decese, raportate în ultimele 24 de ore