Un nou test de sânge le poate spune pacienților dacă vor face diabet de tip 2 în următorii zece ani

Un nou test de sânge le poate spune pacienților dacă vor face diabet de tip 2 în următorii zece aniUn nou test de sânge le poate spune pacienților dacă vor face diabet de tip 2 în următorii zece ani

  • Un nou test de sânge poate prezice dacă pacienții vor dezvolta diabet de tip 2 în următorul deceniu
  • Oamenii de știință au dezvoltat testul pentru a căuta semne precoce ale diabetului de tip 2.
  • Testul analizează modificările chimice din sânge în legătură cu activitatea genelor asociate diabetului.

Un test de sânge le-ar putea spune oamenilor dacă sunt expuși riscului de a face diabet de tip 2 în următorii zece ani de viață.

Testul caută „metilarea” ADN-ului – acele modificări chimice din sânge care arată dacă activitatea genelor asociate diabetului este fie „amplificată”, fie „scăzută” când cineva se află în stadiile incipiente ale dezvoltării bolii.

Profesorul Riccardo Marioni de la Universitatea din Edinburgh, autor principal al studiului, a declarat: „Un test de sânge care să le prezinte oamenilor riscul de a dezvolta diabet de tip 2 ar putea îmbunătăți cu adevărat sănătatea pecienților pe viitor”.

Testul de sânge, publicat în jurnalul Nature Aging, ar putea crește procentul persoanelor depistate cu risc de diabet tip 2 cu până la 18%.

Acest lucru ar crește procentul de persoane depistate prin metoda standard folosită de medici, de la 30% cât este acum, până la 48.

Cercetătorii au studiat timp de 15 ani pentru dezvoltarea testului

Pentru a dezvolta testul de sânge, cercetătorii din Scoția au analizat 14.613 de persoane cărora le-au re monitorizat sănătatea timp de 15.

Astfel, ei au testat jumătate dintre participanți și au putut vedea cum sângele celor care au dezvoltat diabet de tip 2 diferă de cei care nu au făcut diabet. 

Peste ani, cercetătorii au aplicat testul și pentru cealaltă jumătate a participanților, observând cât de bine a putut prezice testul de sânge apariția diabetului de tip 2 în cazul persoanelor testate cu un deceniu în urmă.

The post Un nou test de sânge le poate spune pacienților dacă vor face diabet de tip 2 în următorii zece ani appeared first on Aleph News.

Previous post Versurile melodiilor din filmul „Mica sirenă” vor fi actualizate. „Oamenii au devenit foarte sensibili”
Next post Situație de urgență: O cobră în cabina unui avion a dus la o aterizare de ultim moment