Un medic avertizează: Senzația constantă de foame este un semn al unei boli comune

foamefoame

  • Nutriționistul Leah Gavasheli îți spune ce boală poți avea din cauza senzației constante de foame.
  • Potrivit lui Gavaschelli, foamea constantă este semnul unei dereglări a hormonului leptină, o proteină peptidică care afectează centrul de sațietate.
  • Celulele nu primesc glucoză și sunt în mod constant înfometate”. Acest lucru sugerează că persoana respectivă are rezistență la insulină. Această afecțiune este frecvent întâlnită la pacienții cu diabet de tip 2.

Nutriționistul Leah Gavasheli arată ce boli poți avea din cauza senzației constante de foame.

Potrivit lui Gavaschelli, foamea constantă este semnul unei dereglări a hormonului leptină, o proteină peptidică care afectează centrul de sațietate.

Celulele nu primesc glucoză și sunt în mod constant înfometate”. Acest lucru sugerează că persoana respectivă are rezistență la insulină. Această afecțiune este frecvent întâlnită la pacienții cu diabet de tip 2.

De asemenea, este necesar să se excludă cauzele de natură psihologică. Unele tulburări psihice sunt caracterizate de senzația de foame – dependența de alimente și supraalimentația compulsivă. De aceea, ar trebui să consulți mai întâi medicul de familie și apoi alți specialiști, spune Gavasheli.

Supraalimentația compulsivă reprezintă una dintre cele mai frecvente tulburări alimentare. Se caracterizează prin consumul incontrolabil de cantități mari de alimente într-un timp scurt, ceea ce duce la obezitate mai devreme sau mai târziu.

După examinare, se dezvăluie cauza care stă la baza senzației de foame. Terapia are ca scop echilibrarea statusului hormonal și tratarea rezistenței la insulină”, a precizat specialistul.

The post Un medic avertizează: Senzația constantă de foame este un semn al unei boli comune appeared first on Aleph News.

Previous post ONU susține că dezvoltarea umană a fost întârziată cu cinci ani din cauza COVID-19 și a altor crize
Next post Constatarea amiabilă electronică ar putea fi posibilă din 15 octombrie