Un medic avertizează de ce nu trebuie să te așezi niciodată ghemuit pe scaunul unei toalete publice
- A te ghemui peste un scaun de toaletă pentru a evita contactul cu germenii poate fi de fapt „dăunător pentru corpul tău”, avertizează Dr. Preethi Daniel.
- Mulți oameni o fac pentru a nu atinge scaunul de toaletă.
- În 2020, cercetătorii au descoperit că adoptarea poziției ghemuite atunci când mergi la toaletă modifică mecanismele de urinare.
A te ghemui peste un scaun de toaletă pentru a evita contactul cu germenii poate fi de fapt „dăunător pentru corpul tău”, avertizează Dr. Preethi Daniel.
Mulți oameni stau deasupra scaunului de toaletă pentru a evita contactul cu germenii, mai ales într-un cadru public, dar experții au avertizat că această practică poate face mai mult rău decât bine.
În timp ce gândul de a sta pe un scaun de toaletă acoperit cu „picături” de la utilizatorul anterior este suficient pentru a ne face să ne strâmbăm, statul ghemuit în timp ce îți faci nevoile poate provoca, de fapt, daune substanțiale corpului tău.
Transmiterea bacteriilor prin contactul cu suprafața în toaletele publice este puțin probabilă, susțin diverși microbiologi.
Dar Dr. Preethi Daniel a avertizat că abordarea pe care o folosim pentru a evita contactul cu germenii ar putea dăuna.
Expertul a declarat: „Toate acele ghemuiri și mișcări pe care le facem pentru a evita să atingem capacul toaletei și viteza cu care ne grăbim să ieșim din cabina de toaletă sunt cele care ne pot provoca o infecție urinară.
„Prin faptul că nu golești complet vezica, în grabă sau dacă te ghemuiești, îți expui corpul la bacterii potențial dăunătoare.”
În 2020, cercetătorii au descoperit că adoptarea poziției ghemuite atunci când mergi la toaletă modifică mecanismele de urinare.
Aceștia au descoperit că efectele dăunătoare ar putea duce în cele din urmă la complicații de sănătate, inclusiv la disfuncții ale planșeului pelvian.
Stephanie Bobinger, un expert de la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio, a explicat la vremea respectivă: „Disfuncția planșeului pelvian poate include slăbiciune musculară, hiperactivitate și discoordonare.
„Calea urinei este afectată și nu este la fel de deschisă.”
Expertul a explicat că forța exercitată împotriva planșeului pelvian provoacă daune.
Se recomandă ca oamenii să adopte o poziție așezată, spre deosebire de a se ghemui peste scaunul de toaletă.
Riscul de a contracta o infecție de pe un scaun de toaletă este minim, deoarece majoritatea organismelor care provoacă boli pot supraviețui doar pentru o perioadă scurtă de timp pe suprafața oricărui scaun de toaletă.
WebMD a explicat că printre tipurile de bacterii care se găsesc în toaletele publice se numără stafilococul, streptococul și diverse organisme cu transmitere sexuală.
Abigail Salyers, președintele Societății Americane pentru Microbiologie, a declarat „Nimeni nu a dobândit vreodată o boală cu transmitere sexuală pe scaunul de toaletă – cu excepția cazului în care făceau sex pe scaunul de toaletă”.
Doctorul Daniel a adăugat: „Pentru a contracta aceste boli, germenii ar trebui să fie transferați direct de pe scaunul de toaletă în tractul genital sau printr-o rană deschisă sau o rană de pe picioare sau fese.
„Este mai probabil să fii lovit de fulger în timp ce călărești un porc zburător decât să contractezi o boală cu transmitere sexuală de pe un scaun public, așa că te rog să nu-ți faci griji.”
ITU are multe manifestări clinice, dar cele mai frecvente simptome sunt senzația de arsură la urinare, senzația de urgență la urinare și o frecvență crescută a urinării.
Mai rar, oamenii vor observa sânge în urină sau febră, alături de alte complicații neurologice precum confuzia.
The post Un medic avertizează de ce nu trebuie să te așezi niciodată ghemuit pe scaunul unei toalete publice appeared first on Aleph News.