Un înalt diplomat american va călători în Japonia pentru a aduce un omagiu după uciderea lui Shinzo Abe

  • Blinken va efectua o vizită de condoleanțe lui Abe în Japonia.
  • Secretarul de stat se va deplasa luni la Tokyo.
  • Fostul premier Shinzo Abe, împuşcat vineri în plin miting electoral la Nara.

SUA au anunţat că secretarul de stat Antony Blinken va călători luni în Japonia pentru a prezenta personal condoleanţe după asasinarea fostului premier Shinzo Abe, potrivit Reuters.

Antony Blinken, care se află la Bangkok, va prezenta condoleanţe poporului japonez” în cadrul unor întâlniri cu înalţi oficiali, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Fostul premier Shinzo Abe, împuşcat vineri în plin miting electoral la Nara (în vestul Japoniei), a construit relaţii solide cu Statele Unite în anii în care s-a aflat la putere, în special în domeniul apărării.

Alianţa dintre Japonia şi Statele Unite a fost piatra de temelie a politicii noastre externe timp de decenii„, a declarat Antony Blinken sâmbătă, după o întâlnire cu omologii săi din G20, care a avut loc în Bali.

Prim-ministrul Abe a dus cu adevărat acest parteneriat pe noi culmi. Prietenia dintre poporul japonez şi cel american este, de asemenea, de neclintit„, a adăugat el.

The post Un înalt diplomat american va călători în Japonia pentru a aduce un omagiu după uciderea lui Shinzo Abe appeared first on Aleph News.

Previous post Un general pensionar a fost suspendat din funcţia de consilier militar după ce a criticat-o pe Prima Doamnă a Americii pe Twitter
Next post Zelenski se adresează din nou occidentului. Vrea arme „moderne puternice și de înaltă precizie”