Un depozit de artificii a explodat într-un mall, provocând moartea a doi oameni și rănirea a 60 de persoane

explozie mallexplozie mall

  • Echipe de salvare și civili au căutat persoane prinse sub dărâmături.
  • 60 de persoane au fost rănite și o persoană a murit în urma exploziei, incendiului.
  • Nu se știe încă care a fost cauza aprinderii artificiilor.

Explozii au străpuns duminică un depozit de artificii dintr-un centru comercial din capitala armeană Erevan, au anunțat agențiile de presă ruse, provocând moartea a două persoane și rănirea a 60 de persoane.

Imaginile video au arătat un fum gros de culoare gri care se ridica deasupra unei clădiri, urmat de o explozie de artificii care a făcut ca oamenii să fugă de la fața locului.

Oamenii încercau să îndepărteze molozul și resturile dintr-o clădire care a suferit pagube importante, în timp ce nori de praf și fum pluteau în aer.

Alți trecători ajutau victimele. Ministerul armean al Sănătății a declarat că numărul persoanelor rănite a ajuns la 60, dintre care 22 au fost deja externate. Două persoane au murit, a precizat ministerul pe Telegram.

Pompierii se străduiau să stăpânească incendiul provocat de artificii, în timp ce artificiile continuau să explodeze, complicând operațiunea de căutare și salvare, a declarat TASS, citându-l pe șeful serviciului de salvare al ministerului. Nu a fost imediat clar ce a cauzat detonarea artificiilor.

Ministrul pentru Situații de Urgență, Armen Pambukhchyan, a declarat că două surori au fost scoase în viață din dărâmături. Piața Surmalu se află la aproximativ doi kilometri sud de centrul orașului. Focurile de artificii au continuat să explodeze în timp ce pompierii și salvatorii lucrau în mijlocul unui fum cenușiu gros și dens văzut ridicându-se deasupra unei clădiri.

The post Un depozit de artificii a explodat într-un mall, provocând moartea a doi oameni și rănirea a 60 de persoane appeared first on Aleph News.

Previous post Ucraina este în incapacitate de plată, potrivit agenţiilor de evaluare financiară S&P şi Fitch
Next post Incendiul de vegetație din nord-estul Spaniei s-a extins rapid peste noapte, forțând evacuarea a 1.500 de persoane