Un cercetător francez și-a cerut scuze pentru o glumă care implica o felie de chorizo descrisă ca fiind o imagine a unei stele

  • Un fizician francez își ceară scuze pentru o fotografie cu o ,,planetă” care era de fapt o poză cu niște chorizo.
  • Deși era vorba de o fotografie cu o bucată de cârnat spaniol, nu toată lumea a înțeles gluma.
  • Reacția l-a acuzat că a răspândit dezinformări în comunitatea științifică.

Un om de ştiinţă din Franța și-a cerut scuze pe Twitter după o glumă în care a încercat să prezinte o felie de chorizo drept o fotografie a stelei Proxima Centauri, un gest care s-a dorit ,,un îndemn la prudenţă” în contextul imaginilor care circulă pe reţelele de socializare,potrivit Daily Mail.

,,Îmi cer iertare celor pe care glumea mea, care nu era prin nimic originală, i-a putut şoca. Dorea doar să îndemne la prudenţă în ceea ce priveşte imaginile care par elocvente în sine’‘, a scris pe Twitter Etienne Klein, fizician şi filozof al ştiinţelor.

Duminică, omul de ştiinţă francez a publicat o imagine a unei felii de chorizo (un cârnat specific Spaniei) pe un fundal negru, afirmând că este vorba despre o fotografie care surprinde steaua cea mai apropiată de Soare, realizată de noul telescop spaţial James Webb.

,,Fotografie cu Proxima Centauri, steaua cea mai apropiată de Soare, situată la 4,2 ani-lumină de noi. A fost realizată de JWST. Ce nivel al detaliilor… O lume nouă se dezvăluie în fiecare zi”, a comentat Etienne Klein în mesajul care însoţea fotografia.

Postarea pe Twitter a lui Etienne Klein, în vârstă de 64 de ani, director de cercetare în cadrul Comisariatului pentru energie atomică (CEA), a fost distribuit cu generozitate pe reţelele de socializare în ultimele ore. 

The post Un cercetător francez și-a cerut scuze pentru o glumă care implica o felie de chorizo descrisă ca fiind o imagine a unei stele appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: Mihai Antonescu, un geniu al Propagandei antisovietice?
Next post În locul crocodilului, la London Zoo a fost pusă o geantă din piele de crocodil