Un bărbat din Florida a murit după ce a fost infectat cu o „amibă mâncătoare de creier” după ce s-a spălat pe nas cu apă de la robinet

  • Un bărbat a murit în Florida din cauza unei amibe mâncătoare de creier, o infecție pe care ar fi putut să o contracteze după ce și-a spălat nările cu apă de la robinet.
  • Departamentul de sănătate al statului a avertizat toți locuitorii să nu folosească apa de la robinet pentru astfel de clătiri.
  • În ceea ce privește amiba care a provocat acest deces, aceasta este Naegleria fowleri, un organism viu unicelular care se găsește de obicei în sol și în unele ape dulci.

Un bărbat a murit în Florida din cauza unei amibe mâncătoare de creier, o infecție pe care ar fi putut să o contracteze după ce și-a spălat nările cu apă de la robinet, potrivit Departamentului de Sănătate din Florida, potrivit Gizmodo.

Ca urmare a acestui deces, departamentul de sănătate al statului a avertizat toți locuitorii să nu folosească apa de la robinet pentru astfel de clătiri. Ca alternativă, departamentul de sănătate al statului sugerează folosirea apei distilate sau sterile. În cazul în care se folosește apă de la robinet, aceasta trebuie fiartă timp de cel puțin un minut și apoi lăsată să se răcească.

Potrivit US Food and Drug Administration, apa de la robinet care nu a fost sterilizată în prealabil este periculoasă. Aceasta nu poate fi folosită ca clătire nazală deoarece nu a fost tratată corespunzător și poate conține unele bacterii, cum ar fi protozoare sau amibe.

În ceea ce privește amiba care a provocat acest deces, aceasta este Naegleria fowleri, un organism viu unicelular care se găsește de obicei în sol și în unele ape dulci din SUA, cum ar fi lacurile, râurile, izvoarele calde sau chiar apa caldă de la robinet.

Acesta este denumită în mod obișnuit amiba mâncătoare de creier”, deoarece provoacă adesea simptome precum infecții ale creierului, care apar de obicei atunci când bacteria se târăște pe nas, așa cum se presupune că s-a întâmplat în acest caz.

The post Un bărbat din Florida a murit după ce a fost infectat cu o <em>„</em>amibă mâncătoare de creier” după ce s-a spălat pe nas cu apă de la robinet appeared first on Aleph News.

Previous post Alegeri dificile pentru guvernul britanic. Să blocheze sau nu platformele WhatsApp și Signal
Next post Motivul bizar pentru care Oprah Winfrey a refuzat să fie nașa prințesei Lilibet