Un analist politic cere ca Netflix să șteargă un episod din The Big Bang Theory. Care e motivul

  • Netflix a primit o notificare legală în legătură cu o remarcă „depreciativă” care ar fi fost făcută la adresa vedetei Madhuri Dixit în The Big Bang Theory.
  • Un analist politic a acuzat platforma de streaming că „promovează sexismul și discriminarea împotriva femeilor.”
  • Kumar spune că afirmațiile făcute la adresa lui Dixit sunt „jignitoare și disprețuitoare”.


Netflix a primit o notificare legală în legătură cu o remarcă „depreciativă” care ar fi fost făcută la adresa vedetei de la Bollywood Madhuri Dixit în The Big Bang Theory.

Analistul politic indian, Mithun Vijay Kumar, a afirmat că a emis o notificare către Netflix prin care îi cere să elimine primul episod din sezonul doi, în care personajul lui Kunal Nayyar, Raj Koothrapalli, și personajul lui Jim Parsons, Sheldon Cooper, le compară pe actrițele Aishwarya Rai și Madhuri Dixit, scrie The Independent.

În timpul serialului, într-o conversație, Sheldon o numește pe Aishwarya Rai „Madhuri Dixit a unui om sărac”. Replicând, Raj spune: „Aishwarya Rai este o zeiță, prin comparație, Madhuri Dixit este o prostituată leproasă”.

„Ca fan al lui Madhuri Dixit încă din copilărie, am fost profund deranjat de acest dialog”, a scris el pe Twitter. „Mi s-a părut extrem de jignitor și ofensator la adresa culturii indiene și a femeilor.” 

„Așa că i-am cerut avocatului meu să trimită o notificare legală către Netflix, solicitând să retragă episodul de pe platformă. Este important să tragem la răspundere companiile media pentru conținutul pe care îl distribuie și sper că NetflixIndia va lua în serios această problemă.”  Kumar a precizat că dacă nu vor fi eliminate episoadele „se vor lua măsuri legale împotriva” gigantului de streaming „pentru promovarea sexismului și a discriminării împotriva femeilor” .

Citește și:

The post Un analist politic cere ca Netflix să șteargă un episod din The Big Bang Theory. Care e motivul appeared first on Aleph News.

Previous post Jacob & Co. lansează un ceas de 20 de milioane de dolari. Cum descrie CEO-ul companiei noul produs
Next post Film românesc, pe primul loc în topul Netflix. A detronat producțiile americane la doar trei zile de la lansare