Ultimul val COVID din Anglia a fost cel mai mare din toate timpurile. Aproape jumătate din țară a fost infectată în timpul valului din noiembrie

  • Noile tulpini au reușit să infecteze doar 7% din populația engleză.
  • Răspândirea virusului este limitată de măsurile draconice de izolare și de distanțare socială introduse de guvern în cea mai mare parte a anului 2020.
  • ONS a calculat ratele de infectare folosind date din studiul său de supraveghere de lungă durată.

Subvariantele Omicron BA.4/5, care au lovit Marea Britanie între iunie și noiembrie în 2022, anul au fost cele mai virulente, au arătat cifrele. Aproximativ 46,5% din populație a contractat COVID în acea perioadă, potrivit analizei ONS.

Valul BA.5 din Anglia a venit la doar câteva luni după ce premierul de atunci, Boris Johnson, a eliminat toate restricțiile rămase din epoca pandemiei. Miniștrii deciseseră că era timpul să trateze virusul ca pe cel al gripei, din cauza ratelor de imunitate foarte ridicate.

Aproximativ 43,6% din cei 55 de milioane de locuitori ai țării au fost infectați atunci când o altă tulpină Omicron (BA.2) a făcut ravagii, între februarie și iunie 2022. Iarna 2021/22, în care au fost readuse unele restricții de control al virusului, a fost a treia cea mai mare.

Aproximativ 33,6% dintre oameni au fost infectați în perioada în care s-a răspândit BA.1. Precursorul lui Omicron, Delta, care a fost activ din mai până la jumătatea lunii decembrie 2021, a reușit să infecteze doar una din patru persoane în Anglia, a susținut ONS.

Între timp, Alpha, dominant din decembrie 2020 până la jumătatea lunii mai 2021, a reușit să infecteze doar 8% din națiune. Ultimul în clasamentul ONS a fost un grup numit variante pre-Alpha, care include tulpina originală Wuhan, care a trimis lumea în blocaj în prima jumătate a anului 2020.

Aceste tulpini au reușit să infecteze doar 7% din populația engleză, răspândirea virusului fiind limitată de măsurile draconice de izolare și de distanțare socială introduse de guvern în cea mai mare parte a anului 2020.

Cu toate acestea, ONS a precizat că, deoarece datele nu au fost colectate înainte de aprilie 2020, adevărata amploare a infectării acestor prime tulpini COVID ar putea fi subestimată. De asemenea, persoanele ar putea apărea de mai multe ori în date, prinzând diferite variante în diferite etape ale pandemiei.

ONS a calculat ratele de infectare folosind date din studiul său de supraveghere de lungă durată, care calculează ratele COVID în întreaga populație folosind un sistem de eșantionare aleatorie.

The post Ultimul val COVID din Anglia a fost cel mai mare din toate timpurile. Aproape jumătate din țară a fost infectată în timpul valului din noiembrie appeared first on Aleph News.

Previous post Turcia a emis 113 mandate de arestare pentru cei care au construit clădirile care s-au prăbușit
Next post Cutremurele din Turcia-Siria: ONU se teme că numărul morților s-ar putea dubla