UEFA a dat verdictul după incidentele de la meciul România – Kosovo. Ce sancțiuni primește FRF

  • Partida România – Kosovo a fost întreruptă în minutul 18 și reluată la aproape 50 de minute distanță.
  • Pe 14 septembrie, Comisia de Disciplină a UEFA a deschis o anchetă pentru a analiza incidentele petrecute la meciul de pe Arena Națională.
  • Următorul meci pe teren propriu al României va avea loc pe 15 octombrie, de la 21:45.

România și-a aflat pedeapsa după incidentele create de suporteri la meciul de pe teren propriu, împotriva Kosovo, din preliminariile Euro 2024.

Am primit atât o sancțiune financiară, cât și una legată de prezența suporterilor pe stadion. Astfel, Federația Română de fotbal va avea de plătit o amendă de 52. 000 de euro, iar următorul meci de acasă, cu Andorra, se va disputa în spatele ușilor închise.

Totuși, pe stadion vor avea acces gratuit copiii sub 14 ani, cu un adult însoțitor la fiecare 10 copii. Foarte probabil, inelul 1 al Arenei Naționale va fi plin, adică în jur de 20.000 de spectatori. Capetele de acuzare au fost: afișarea și scandarea de mesaje politice, comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torțe, aruncarea de obiecte pe teren și blocarea zonelor de acces public.

„Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, au transmis reprezentanții FRF.

La fel s-a întâmplat și în octombrie 2019, când doar copiii au avut acces la meciul cu Norvegia, 1-1, din preliminariile EURO 2020.

Citește și:

The post UEFA a dat verdictul după incidentele de la meciul România – Kosovo. Ce sancțiuni primește FRF appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Ispas Andrei

Previous post Dimineața, cel mai bun moment al zilei să faci sport. Cei care își programează ora de sport la începutul zilei au și diete mai sănătoase cu puține calorii
Next post Întâlnire decisivă pentru greva de la Hollywood. Acordul e aproape, eșecul prelungește greva până în 2024