Ucraina anunţă că a întrerupt relaţiile diplomatice cu Siria

  • Ucraina a anunţat joi că a întrerupt relaţiile diplomatice cu Siria după ce autorităţile de la Damasc au recunoscut independenţa Republicii Populare Doneţk şi a Republicii Populare Luhansk, controlate de separatiştii pro-ruşi.
  • Siria este singura ţară, în afară de Rusia, care recunoaşte oficial independenţa regiunilor separatiste.
  • Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă cu fermitate decizia Republicii Arabe Siriene de a recunoaşte aşa-numita ‘independenţă’ a teritoriilor ocupate temporar în regiunile Doneţk şi Luhansk din Ucraina.

Ucraina a anunţat joi că a întrerupt relaţiile diplomatice cu Siria după ce autorităţile de la Damasc au recunoscut independenţa Republicii Populare Doneţk şi a Republicii Populare Luhansk, controlate de separatiştii pro-ruşi.

„Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă cu fermitate decizia Republicii Arabe Siriene de a recunoaşte aşa-numita ‘independenţă’ a teritoriilor ocupate temporar în regiunile Doneţk şi Luhansk din Ucraina. Considerăm că această decizie este un act neprietenesc împotriva Ucrainei, o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru şi o încălcare gravă a legislaţiei ucrainene, a Cartei ONU şi a normelor şi principiilor fundamentale ale dreptului internaţional”, a anunţat joi Ministerul de Externe într-un comunicat.

Siria este singura ţară, în afară de Rusia, care recunoaşte oficial independenţa regiunilor separatiste.

„Ca răspuns la acest act neprietenos, Ucraina declară întreruperea relaţiilor diplomatice cu Siria, fără întreruperea relaţiilor consulare, în conformitate cu articolul 2 din Convenţia de la Viena privind relaţiile consulare, făcută la Viena la 24 aprilie 1963″, a mai spus Ministerul ucrainean de Externe, adăugând că va impune un embargo comercial, precum şi alte sancţiuni, asupra Siriei.

The post Ucraina anunţă că a întrerupt relaţiile diplomatice cu Siria appeared first on Aleph News.

Previous post Modificările cerebrale au demonstrat că menopauza poate duce la un risc mai mare de Alzheimer
Next post STUDIU. Câți pași ar trebui să faci zilnic ca să ai o viață lungă?