Ucraina a lăudat NATO după ce a numit Rusia „cea mai semnificativă şi directă ameninţare”

NATONATO

  • Ucraina a lăudat miercuri NATO pentru că a adoptat o poziţie clară” faţă de Rusia şi pentru că a invitat Finlanda şi Suedia să se alăture alianţei militare, şi a cerut o „poziţie la fel de puternică şi activă faţă de Ucraina” pentru a proteja securitatea euroatlantică.
  • Liderii NATO au convenit la summit să trateze în mod oficial Rusia ca fiind cea mai semnificativă şi directă ameninţare la adresa securităţii aliaţilor”, potrivit unei declaraţii de la summit.
  • Andriy Yermak, şeful Statului Major Prezidenţial ucrainean, a salutat mesajul transmis de NATO cu privire la Rusia.

Ucraina a lăudat miercuri NATO pentru că a adoptat o poziţie clară” faţă de Rusia şi pentru că a invitat Finlanda şi Suedia să se alăture alianţei militare, şi a cerut o poziţie la fel de puternică şi activă faţă de Ucraina” pentru a proteja securitatea euroatlantică.

Astăzi, la Madrid, NATO a dovedit că poate lua decizii dificile, dar esenţiale”, a scris pe Twitter ministrul de externe Dmytro Kuleba. Salutăm o poziţie clară cu privire la Rusia, precum şi aderarea Finlandei şi Suediei. O poziţie la fel de fermă şi activă în ceea ce priveşte Ucraina va contribui la protejarea securităţii şi stabilităţii euro-atlantice”.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat într-un discurs video la summitul NATO de la Madrid că ţara sa are nevoie de arme mai avansate şi de bani pentru a se apăra împotriva Rusiei în urma invaziei acesteia din 24 februarie, scrie Reuters.

Liderii NATO au convenit la summit să trateze în mod oficial Rusia ca fiind cea mai semnificativă şi directă ameninţare la adresa securităţii aliaţilor”, potrivit unei declaraţii de la summit.

Andriy Yermak, şeful Statului Major Prezidenţial ucrainean, a salutat mesajul transmis de NATO cu privire la Rusia.

Rusia nu va învinge Ucraina. Rusia va fi învinsă. Acesta este mesajul pe care statele membre NATO îl subliniază în mod repetat la summit. Ucraina şi aliaţii săi trebuie să câştige această bătălie pentru democraţie”, a scris el pe Twitter.

Autor: Iulian Moşneagu

The post Ucraina a lăudat NATO după ce a numit Rusia „cea mai semnificativă şi directă ameninţare” appeared first on Aleph News.

Previous post Dreptul armelor în SUA a făcut o nouă vitctimă. Un angajat al restaurantului Subway a fost ucis după o dispută pe tema maionezei
Next post Ministrul britanic Liz Truss: „Rusia trebuie învinsă, conflictul din Taiwan este un risc real”