Trump, dat în judecată pentru defăimare de o jurnalistă care îl acuză de viol, depune mărturie în instanță

  • Jurnalista E Jean Carroll l-a dat în judecată pe Donald Trump pe care-l acuză c-ar fi violat-o în anii ’90.
  • Femeia și-a relansat acțiunea în instanță împotriva fostului președinte american, în baza unei legi a statului New York, care protejează victimele agresiunilor sexuale.
  • De cealaltă parte, Donald Trump a negat acuzațiile îndreptate împotriva sa.

Jurnalista E Jean Carroll l-a dat în judecată pe Donald Trump pe care-l acuză c-ar fi violat-o în anii ’90, scrie The Guardian.

Femeia și-a relansat acțiunea în instanță împotriva fostului președinte american, în baza unei legi a statului New York, care protejează victimele agresiunilor sexuale.

De cealaltă parte, Donald Trump a negat acuzațiile îndreptate împotriva sa.

În vârstă de 78 de ani, E Jean Carroll s-a numărat printre primele persoane care au formulat o acțiune în instanță, în temeiul legii care a intrat în vigoare joi.

Actul normativ le oferă victimelor agresiunilor sexuale un termen de un an pentru a-și da în judecată presupușii agresori, cu toate că abuzul ar fi avut loc în urmă cu mai mult timp.

E Jean Carroll susține că a fost abuzată sexual de Donald Trump într-o cabină de probă a unui magazin de lux din New York, potrivit The Guardian.

De asemenea, scriitoarea l-a dat în judecată pe Donald Trump pentru defăimare, după ce a acuzat-o că minte în momentul în care a lansat primele acuzații despre presupusul abuz sexual într-o carte publicată în anul 2019, pe când Trump era președintele SUA.

Ce spune Trump

Donald Trump a catalogat afirmațiile scriisoarei drept „ficțiune” potrivit CNN. Răspunzând acuzațiilor publicate în volum, fostul lider de la Casa Albă a afirmat că nu a întâlnit-o niciodată pe Carroll, spunând că „nu este genul său” de femeie.

Avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a afirmat că noul proces a fost intentat joi pentru ca Trump să fie tras la răspundere pentru presupusele agresiuni. Termenul procesului civil a fost programat pentru data de 6 februarie.

The post Trump, dat în judecată pentru defăimare de o jurnalistă care îl acuză de viol, depune mărturie în instanță appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 275 de zile de invazie. Alexander Lukașenko a provocat furia Ucrainei sugerând că sfârșitul războiului este responsabilitatea Ucrainei
Next post Jens Stoltenberg: „NATO va continua să sprijine Ucraina și va crește ajutorul «non-letal»”