„Trandafirul din Lulo”: Cel mai mare diamant roz dezgropat în ultimii 300 de ani

  • Minerul australian Lucapa spune că a găsit o bijuterie de 170 de carate în Angola.
  • Lulo Rose” urmează să fie vândut prin licitație internațională, probabil la un preţ astronomic.
  • Deşi ,,Trandafirul din Lulo” va trebui să fie tăiat şi şlefuit pentru a-şi atinge valoarea maximă, diamante roz similare au atins preţuri record în trecut.

Minerii din Angola au extras un rar diamant roz pur, considerat cel mai mare descoperit în lume în ultimii 300 de ani, scrie Bloomberg.

Diamantul de 170 de carate a fost denumit ,,Trandafirul din Lulo„, după numele minei din nord-estul Angolei din care a fost extras. Este unul dintre cele mai mari diamante roz descoperite vreodată, a precizat Lucapa Diamond Company într-un comunicat adresat investitorilor.

Descoperirea ,,istorică” a acestui diamant de tip IIa, care grupează pietre deosebit de rare şi pure, a fost salutată de guvernul angolez, partenerul minei.

,,Acest diamant roz record şi spectaculos extras de la Lulo continuă să arate că Angola este un jucător important pe scena mondială a mineritului de diamante„, a declarat ministrul angolez al resurselor minerale, Diamantino Azevedo.

Piatra va fi vândută la licitaţii internaţionale, probabil la un preţ astronomic.

Deşi ,,Trandafirul din Lulo” va trebui să fie tăiat şi şlefuit pentru a-şi atinge valoarea maximă – un proces prin care o piatră poate pierde 50% din greutatea sa – diamante roz similare au atins preţuri record în trecut.

În 2017, diamantul ,,Pink Star” de 59,6 carate a fost vândut la licitaţie la Hong Kong pentru suma de 71,2 milioane de dolari americani, rămânând până în prezent cel mai scump diamant vândut vreodată.

The post „Trandafirul din Lulo”: Cel mai mare diamant roz dezgropat în ultimii 300 de ani appeared first on Aleph News.

Previous post Boris Johnson i-a conferit lui Zelenski „Premiul Winston Churchill pentru Leadership” 
Next post (P)Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România: Problema aprovizionării cu gaze către Europa ar putea provoca consecințe negative asupra furnizării de medicamente