Tinerii români sunt din ce în ce mai interesați de job-uri și internship-uri în timpul vacanței de vară

internshipinternship

  • Tinerii români par să fie tot mai dornici să înceapă o nouă experiență pe timp de vară.
  • Există și studenți români care au optat pentru voluntariat.
  • Numărul CV-urilor tinde să crească pe perioada verii deoarece aceștia sunt în vacanță și au mai mult timp liber.

Vacanța de vară se apropie, iar tinerii par să fie tot mai dornici să înceapă o nouă experiență. Aceștia sunt în căutare de intership sau job-uri part-time. În ultima lună, o platformă de angajare a înregistrat peste 4.000 de CV-uri, de două ori mai multe decât în ultimele șase luni. Candidații au vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

„Am început un intership pentru un ONG din Manchester, care nu era plătit și se baza pe sustenabilitate și pe finding pentru evenimente verzi și avea oarecum legătură cu ce făceam eu la facultate. A fost interesant. Am reușit așa ca dintr-o provocare să ajung să fiu intern la o companie foarte mare de Team Developement”, a spus Mihai Marica, vicepreședintee Ligii Studenților Români din Străinătate.

Cu toate acestea, există și studenți care au optat pentru voluntariat. Antonia Rădoi a participat la Universitatea București, Summer University în 2019. A simulat viața de student la Jurnalism și
s-a convins că asta își dorește să facă pe viitor. De atunci, an de an, Antonia Rădoi se înscrie voluntar
în tabară, ca să ajute și alți elevi să își aleagă drumul pe mai departe.

„UBSU pentru mine a fost o experință de neuitat pentru că mi-a deschis ochii către voluntariat și mi-a deschis ochii să îmi aleg drumul pe care sunt astăzi și recomand tuturor elevilor de clasa a XI-a să se înscrie. Nu au de ce să regrete și vor rămâne cu mulți prieteni, cu multe cunoștințe și multe amintiri frumoase”, a explicat Antonia Rădoi, voluntară la UB Summer University.

Lavinia Turcanu, expert HR, explică de ce numărul CV-urilor tinde să crească pe perioada verii.

„Job-urile pe timpul verii sunt mai crescute, deoarece tinerii sunt în vacanță și au mai mult timp liber. Tinerii optează spre intership-uri, pentru că le oferă o integrare în piața muncii. Într-un intership ai posibilitatea să îmbini studiile cu practica. Au posibilitatea să stea lângă mentori, lângă oameni cu experiență care îi pot învăța”, a spus Lavinia Turcanu, expert HR.

The post Tinerii români sunt din ce în ce mai interesați de job-uri și internship-uri în timpul vacanței de vară appeared first on Aleph News.

Previous post Volodimir Zelenski a premiat personalul unui spital din Odesa
Next post Parcul Național Yellowstone se va redeschide parțial după inundațiile catastrofale