Taxa de solidaritate revine sub numele de „taxa pe educație și sănătate”

  • PSD vrea o ,,taxă pe educaţie şi sănatate” care s-ar putea aplica marilor companii cu profit peste 1 milion euro.
  • Eforturile coaliției au la bază marea nevoie a statului de a colecta bani. Experții au alte propuneri pentru guvernanți.
  • Noile măsuri ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2023.

PSD se încăpățânează să introducă o taxă suplimentară marilor companii. Nu se mai numește de solidaritate, ci taxă pe educație și sănătate. Marcel Ciolacu are și o explicație: în România, este impozitată mult prea mult munca.

PNL nici nu vrea să audă de așa ceva. Florin Cîțu dă lecții de finanțe colegilor de guvernare: banii se duc la buget, nu au o țintă anume.

,,Este clar că cineva care nu se pricepe sau nu stie cum funcționează finanțele in Romania vine cu astfel de idei„, spune Florin Cîțu.

,,În acest moment, în România este impozitată mult prea mult munca. Si trebuie sa gasim un echilibrau si cu impositara capitalului„, transmite Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

,,Nu văd de ce tot discutam despre taxe. Programul de guvernare nu are taxe incluse” , argumentează Cîțu.

2.21 0,8% impozit pe profit la aceste companii mi se pare prea putin. Sa vina totusi specialistii sa ne spuna nu sa vorbim anumite cifre. Sunt facute mai multe simulari, se vorbeste de o suma de aproape 2 miliarde anual sanatate si educatie” spune Ciolacu.

,,Este clar că cineva care nu se pricepe sau nu stie cum funcționează finanțele in Romania vine cu astfel de idei” , conchide președintele Senatului, Florin Cîțu.

Eforturile coaliției au la bază marea nevoie a statului de a colecta bani. Experții au alte propuneri pentru guvernanți. Gabriel Biriș face parte dintr-un grup de lucru constituit pe lângă Consiliul Fiscal și le-a spus
colegilor de la Aleph Business care ar fi soluțiile.

,,Am făcut o analiză 360 de grade…4,75 din PIB” , spune Gabriel Biriș.

The post Taxa de solidaritate revine sub numele de „taxa pe educație și sănătate” appeared first on Aleph News.

Previous post Companiile crypto anunţă concedieri masive în crypto winter
Next post Primul coridor umanitar din Severodonetsk. Civilii pot pleca din zona asediată de ruşi