Ţările OSCE analizează situaţia drepturilor omului în Rusia

  • SUA şi alte 37 de ţări înfiinţează o misiune de experţi pentru a analiza situaţia drepturilor omului în Rusia.
  • Misiunea de experţi îşi va face public raportul în septembrie, a precizat acesta.
  • În aprilie, o misiune OSCE a declarat că a găsit dovezi de crime de război şi crime împotriva umanităţii comise de Rusia în Ucraina.

Statele Unite şi alte 37 de ţări înfiinţează o misiune de experţi pentru a analiza situaţia drepturilor omului în Rusia, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price.

Revizuirea, declanşată de invocarea ,,Mecanismului de la Moscova” al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, este un răspuns la acţiunile recente ale Rusiei de restricţionare a libertăţii de exprimare şi de întrunire paşnică, precum şi la rapoartele privind torturarea persoanelor aflate în detenţie în Rusia, a precizat Price într-un comunicat, citat de Reuters.

Misiunea de experţi îşi va face public raportul în septembrie, a precizat acesta.

OSCE este o organizaţie formată din 57 de ţări, care include foştii inamici din timpul Războiului Rece, Statele Unite şi Rusia, precum şi diverse ţări din Europa, Asia Centrală şi America de Nord.

Aceasta este a treia oară când Mecanismul de la Moscova a fost invocat de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

În aprilie, o misiune OSCE a declarat că a găsit dovezi de crime de război şi crime împotriva umanităţii comise de Rusia în Ucraina. Misiunea Rusiei la OSCE a numit raportul ,,propagandă nefondată”.

The post Ţările OSCE analizează situaţia drepturilor omului în Rusia appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Formula exactă pentru un început de zi perfect
Next post Un cuplu din Hawaii, cu posibile legături cu KGB, acuzat că a furat actele de identitate ale unor bebeluși morți