Sute de mii de britanici participă la parada „Gay Pride” din Londra

February 14, 2022, Tampa: A Pride flag billows in the wind as students go to join a protest at Gaither High in Tampa, Florida, against what critics call the ''Don't Say Gay'' bills on Monday, Feb. 14, 2022. The Florida Legislature is under scrutiny over the bills that in part read, ''A school district may not encourage classroom discussion about sexual orientation or gender identity in primary grade levels or in a manner that is not age-appropriate or developmentally appropriate for students. (Credit Image: © Ivy Ceballo/Tampa Bay Times/TNS via ZUMA Press Wire)February 14, 2022, Tampa: A Pride flag billows in the wind as students go to join a protest at Gaither High in Tampa, Florida, against what critics call the ''Don't Say Gay'' bills on Monday, Feb. 14, 2022. The Florida Legislature is under scrutiny over the bills that in part read, ''A school district may not encourage classroom discussion about sexual orientation or gender identity in primary grade levels or in a manner that is not age-appropriate or developmentally appropriate for students. (Credit Image: © Ivy Ceballo/Tampa Bay Times/TNS via ZUMA Press Wire)

  • Procesiunea de sâmbătă a avut un traseu similar cu cel original, pornind din faţa Hyde Park şi parcurgând străzile spre Westminster.
  • Primarul Londrei, Sadiq Khan, a salutat o „zi frumoasă” de „unitate, vizibilitate, egalitate şi solidaritate”, alăturându-se la festivităţi.
  • Au fost reprezentate, de asemenea, organizaţii caritabile, universităţi şi servicii de urgenţă.

Procesiunea de sâmbătă a avut un traseu similar cu cel original, pornind din faţa Hyde Park şi parcurgând străzile spre Westminster. Aceasta este urmată de un concert în Trafalgar Square, scrie AP.

Chris Joell-Deshields, directorul organizatorilor Pride in London, a declarat că, de la evenimentul inaugural, au fost obţinute drepturi şi libertăţi „importante”, „dar mai sunt multe de făcut” .

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a salutat o „zi frumoasă” de „unitate, vizibilitate, egalitate şi solidaritate”, alăturându-se la festivităţi.

Peste 600 de grupuri LGBTQ erau aşteptate să ia parte la marş, care a fost condus de membri ai Frontului de Eliberare Gay de la protestul din 1972.

Au fost reprezentate, de asemenea, organizaţii caritabile, universităţi şi servicii de urgenţă.

Membrii forțelor de poliție s-au alăturat din proprie inițiativă

Dar ofiţerii în uniformă din cadrul poliţiei metropolitane din Londra nu s-au aflat printre ei, aşa cum s-a întâmplat în anii precedenţi.

Măsura a fost luată ca răspuns la îngrijorările exprimate de militanţii LGBTQ cu privire la încrederea lor în poliţie, în special în ceea ce priveşte calitatea anchetei poliţiei în cazul crimelor comise de ucigaşul în serie Stephen Port. În 2016, Port a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posibilitatea de eliberare condiţionată, pentru uciderea a patru tineri homosexuali pe care i-a cunoscut online.

Membrii forţelor de poliţie au putut să se alăture marşului de sâmbătă din proprie iniţiativă.

„Cred că poliţia a fost sensibilă la problemele ridicate de comunitate”, a declarat Khan. „Şi vor fi ofiţeri în uniformă în şi în jurul Pride pentru a se asigura că suntem cu toţii în siguranţă, pentru a se asigura că această paradă este un succes”.

Cei care participă au fost îndemnaţi să facă un test COVID-19 înainte de marş, cazurile de virus fiind în creştere în Marea Britanie. Agenţia de Securitate Sanitară din Marea Britanie emisese un avertisment similar pentru persoanele care prezentau posibile simptome de variola maimuţei.

The post Sute de mii de britanici participă la parada „Gay Pride” din Londra appeared first on Aleph News.

Previous post Kremlinul pare să pregătească economia rusă pentru un război prelungit în Ucraina
Next post VIDEO. A fost descoperită prima plantă carnivoră care prinde prada sub pământ