Sute de columbieni au organizat un maraton al sărutului pentru a susţine un cuplu gay

  • Columbienii au organizat un maraton al sărutului în sprijinul unui cuplu gay.
  • Evenimentul a avut loc într-un parc din capitala ţării, potrivit BBC.
  • Columbia a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex în 2016, dar atacurile homofobe nu sunt rare.

Sute de persoane au mers într-un parc din Columbia pentru a-şi arăta sprijinul pentru un cuplu gay care a fost atacat după ce s-a sărutat în public. Cuplurile de acelaşi sex au organizat un maraton al sărutului în parcul din Bogota, unde cei doi au fost atacaţi de un grup de femei.

Primarul oraşului a condamnat incidentul. Columbia a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex în 2016, dar atacurile homofobe nu sunt rare.

Ţinând pancarte pe care scria „sărutările sunt semne de afecţiune, nu o infracţiune„, oamenii s-au adunat în parcul din cartierul Engativá din capitală. Cuplurile s-au sărutat, au fluturat steaguri curcubeu şi au sărbătorit în timp ce ascultau muzică.

Protestul a fost organizat pe reţelele de socializare după ce vineri a fost distribuit pe scară largă un videoclip în care doi tineri gay erau scoşi cu forţa dintr-un parc de către localnicii furioşi.

În videoclip, femeile pot fi auzite strigând la cuplu că „în acest cartier nu permitem sexul în parc, mai ales în faţa copiilor„. Tinerii se apară şi spun că doar s-au sărutat. Ulterior, părţile se insultă, iar una dintre femei poate fi auzită ameninţând cu linşajul.

Cuplul a raportat incidentul, iar oficialul responsabil cu diversitatea sexuală din Bogota, David Alonzo, a declarat că acesta este în curs de investigare. Claudia López, care este primul primar gay din Bogota, a scris pe Twitter că va „lupta până când egalitatea va fi norma„.

The post Sute de columbieni au organizat un maraton al sărutului pentru a susţine un cuplu gay appeared first on Aleph News.

Previous post Ministerul Sportului recunoaște dansul la bară și padelul ca ramuri sportive în România
Next post Omenirea este „la un pas de anihilarea nucleară”, avertizează șeful ONU