Surse din presa internațională susțin că președintele producătorului rus de petrol Lukoil a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital

Ravil MaganovRavil Maganov

  • Ravil Maganov a fost un asociat apropiat al unuia dintre fondatorii Lukoil, Vagit Alekperov.
  • Maganov a lucrat la Lukoil din 1993, la scurt timp după înființarea companiei, și a supervizat rafinarea, producția și explorarea acesteia, devenind președinte în 2020.
  • Fratele său, Nail, este șeful producătorului rus de petrol de dimensiuni medii Tatneft Ravil.

Ravil Maganov, președintele celui de-al doilea mare producător de petrol din Rusia, Lukoil, a murit joi după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova, a declarat pentru Reuters o sursă familiarizată cu situația.

Unele media rusești au anunțat, de asemenea, moartea lui Maganov, în vârstă de 67 de ani, care era și vicepreședinte al Lukoil, citând surse anonime. Niciun comentariu imediat nu a fost disponibil din partea companiei producătoare de petrol.

Maganov a lucrat la Lukoil din 1993, la scurt timp după înființarea companiei, și a supervizat rafinarea, producția și explorarea acesteia, devenind președinte în 2020. Fratele său, Nail, este șeful producătorului rus de petrol de dimensiuni medii Tatneft Ravil. Maganov a fost un asociat apropiat al unuia dintre fondatorii Lukoil, Vagit Alekperov.

Alekperov, fost ministru adjunct sovietic al petrolului, a demisionat din funcția de președinte al producătorului de petrol în aprilie, la o săptămână după ce Marea Britanie i-a impus înghețarea activelor și o interdicție de călătorie, ca parte a sancțiunilor impuse din cauza acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina.

The post Surse din presa internațională susțin că președintele producătorului rus de petrol Lukoil a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Grupa ta de sânge ar putea crește riscul de accident vascular cerebral înainte de 60 de ani
Next post La 2.000 de ani de la dispariție, un sat roman iese la suprafață dintr-un râu din Spania din cauza secetei