„Suntem departe de sfârșitul războiului”, spune secretarul general al ONU, după o discuție cu Putin

  • Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a arătat pesimist, miercuri, după o convorbire telefonică avută cu preşedintele rus Vladimir Putin.
  • Diplomatul a declarat că a discutat cu Putin despre o varietate de probleme, printre care situația centralei nucleare de la Zaporojie sau acordul privind cerealele şi posibilitatea exporturilor ruseşti.
  • Guterres a mai spus că a vorbit cu Putin şi despre centrala nucleară din Ucraina.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat miercuri că simte că un acord de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina nu este aproape.

Suntem departe de sfârşitul războiului” , a declarat el reporterilor după o convorbire telefonică avută miercuri cu preşedintele rus Vladimir Putin, informează CNN.

O încetare a focului nu este la orizont” , a spus el, adăugând: „Aş minţi dacă aş spune că se va întâmpla” .

Diplomatul a declarat că a discutat cu Putin despre o varietate de probleme, inclusiv despre acordul privind cerealele şi posibilitatea exporturilor ruseşti, dar a avertizat că există obstacole în calea exportului de alimente şi îngrăşăminte ruseşti. „Riscăm să ne confruntăm cu lipsa de alimente în lume mai târziu în acest an” .

Cei doi au discutat, de asemenea, despre prizonierii de război, iar Guterres l-a citat pe Putin spunând că nu vor exista obstacole din partea Rusiei în ceea ce priveşte grupul de experţi care desfăşoară o misiune de anchetă privind atacul de luna trecută asupra închisorii din regiunea ocupată de Rusia din estul Ucrainei. Zeci de persoane au fost ucise.

Guterres a mai spus că a vorbit cu Putin şi despre centrala nucleară din Ucraina.

The post „Suntem departe de sfârșitul războiului”, spune secretarul general al ONU, după o discuție cu Putin appeared first on Aleph News.

Previous post Parlamentul European adoptă noi norme privind salariile minime adecvate pentru toţi lucrătorii din UE
Next post LIVE UPDATE. 204 zile de invazie. Camera de tortură a invadatorilor ruși descoperită la Balaklia, Harkov. „Tatăl nostru” a fost scrijelit pe pereți