SUA trimite un câine robot pentru a ajuta la înlăturarea minelor din Ucraina

câine robotcâine robot

  • Armata americană a fost de acord să pună la dispoziție un câine robot, dintre cei doi pe care îi deține, pentru a ajuta o organizație non-profit americană să îndepărteze minele și alte muniții neexploatate din Ucraina, notează Foreign Policy.
  • Câinele Spot poate fi învățat să execute automat sarcini repetitive fără asistență umană.
  • Spot poate fi de ajutor trăgând muniția neexplodată.

Armata americană a fost de acord să pună la dispoziție un câine robot, dintre cei doi pe care îi deține, pentru a ajuta o organizație non-profit americană să îndepărteze minele și alte muniții din Ucraina, notează Foreign Policy.

Compania de deminare HALO Trust va folosi câinele robot Spot, fabricat de Boston Dynamics, pentru a neutraliza munițiile cu dispersie în zonele controlate anterior de Rusia în apropiere de Kiev.

Spot poate fi de ajutor pentru tragerea muniției neexplodate, cum ar fi bombele cu dispersie, într-o groapă cu alte muniții. Acestea pot fi apoi detonate în siguranță, departe de civili.

Boston Dynamics nu a făcut nici un comentariu cu privire la transferul specific al câinelui robot către HALO Trust. Armata americană nu a răspuns la multiplele solicitări de comentarii.

Spot poate fi învățat să execute automat sarcini repetitive fără asistență umană.

The post SUA trimite un câine robot pentru a ajuta la înlăturarea minelor din Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Lucrarea unui artist timișorean, inaugurată în Franța
Next post Decizie majoră în SUA. Curtea Supremă a decis că orice american are dreptul constituțional de a purta o armă