SUA și Coreea de Sud încep jocuri de război la scară largă. Nordul le numește repetiții pentru invazie

rachete balisticerachete balistice

  • Coreea de Sud și Statele Unite au început luni cele mai mari exerciții militare comune din ultimii ani, care au fost condamnate ca fiind o repetiție pentru invazie de către Coreea de Nord.
  • Coreea de Sud a lansat separat, luni, exercițiile de apărare civilă Ulchi de patru zile.
  • Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete într-un ritm fără precedent în acest an.

Coreea de Sud și Statele Unite au început luni cele mai mari exerciții militare comune din ultimii ani cu o reluare a antrenamentelor pe teren, au declarat oficiali, în timp ce aliații încearcă să își întărească pregătirea în legătură cu potențialele teste de armament ale Coreei de Nord.

Exercițiile anuale din timpul verii, redenumite Ulchi Freedom Shield în acest an și programate să se încheie la 1 septembrie, au avut loc după ce președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a preluat funcția în luna mai, a promis să normalizeze exercițiile combinate și să sporească descurajarea împotriva Nordului.
Coreea de Sud a lansat separat, luni, exercițiile de apărare civilă Ulchi de patru zile, menite să sporească gradul de pregătire a guvernului, pentru prima dată de la apariția pandemiei de coronavirus.

Exercițiile militare și civile au ca scop îmbunătățirea pregătirii țării pentru a se potrivi cu modelele de război în schimbare, cu amenințări cibernetice în evoluție împotriva unor facilități cheie, cum ar fi fabricile de cipuri și lanțurile de aprovizionare, a declarat Yoon.

Menținerea păcii în peninsula coreeană se bazează pe postura noastră de securitate etanșă, a declarat Yoon în cadrul unei reuniuni a cabinetului, făcând apel la exerciții amănunțite bazate pe scenarii din lumea reală.

Exercițiile au fost cele mai mari din 2017, după ce au fost reduse din cauza COVID-19 și în timp ce predecesorul lui Yoon a încercat să reia discuțiile cu Pyongyang, care a numit exercițiile o repetiție pentru invazie.

Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete într-un ritm fără precedent în acest an și este pregătită să efectueze al șaptelea test nuclear în orice moment, au declarat oficialii de la Seul. Yoon a declarat că guvernul său este dispus să ofere ajutor economic dacă Pyongyangul va face pași spre denuclearizare, dar Coreea de Nord i-a respins oferta, criticându-l în mod deschis.

Ministerul Apărării de la Seul a declarat că aliații vor organiza 11 programe de antrenament pe teren, inclusiv unul la nivel de brigadă – care implică mii de soldați – în această vară. Pentru a contracara mai bine amenințările tot mai mari cu rachete ale Coreei de Nord care vizează capitala Sudului, ministerul a declarat că va îmbunătăți capacitățile de detectare a rachetelor și va face presiuni pentru o desfășurare rapidă a unui nou sistem de interceptare.

The post SUA și Coreea de Sud încep jocuri de război la scară largă. Nordul le numește repetiții pentru invazie appeared first on Aleph News.

Previous post Comunitatea LGBTQ din Singapore a câștigat după ce guvernul a adoptat luni planul de a dezincrimina sexul între homosexuali
Next post BILANȚUL ZILEI. În jur 2.600 de noi cazuri de COVID şi 10 decese, raportate în ultimele 24 de ore