SUA a creat o alianţă pentru a sprijini regionalismul din Pacific

Joe BidenJoe Biden

  • SUA, Australia, Japonia, Noua Zeelandă şi Marea Britanie au lansat un grup informal care vizează stimularea legăturilor economice şi diplomatice cu naţiunile insulare din Pacific, a anunţat vineri Casa Albă.
  • Administraţia Biden a promis să aloce mai multe resurse în zona Indo-Pacific, în timp ce China încearcă să stimuleze legăturile economice, militare şi poliţieneşti cu naţiunile insulare din Pacific, dornice de investiţii străine, relatează Reutres.
  • Coordonatorul Indo-Pacific al Casei Albe, Kurt Campbell, a declarat joi că se aşteaptă ca mai mulţi oficiali americani de nivel înalt să viziteze ţările insulare din Pacific.

SUA, Australia, Japonia, Noua Zeelandă şi Marea Britanie au lansat un grup informal care vizează stimularea legăturilor economice şi diplomatice cu naţiunile insulare din Pacific, a anunţat vineri Casa Albă.

Administraţia Biden a promis să aloce mai multe resurse în zona Indo-Pacific, în timp ce China încearcă să stimuleze legăturile economice, militare şi poliţieneşti cu naţiunile insulare din Pacific, dornice de investiţii străine, relatează Reuters.

Partners in the Blue Pacific (PBP), va încerca să sprijine regionalismul din Pacific

Grupul, denumit Partners in the Blue Pacific (PBP), va încerca să sprijine regionalismul din Pacific şi să consolideze legăturile economice dintre insulele din Pacific şi restul lumii.

„Suntem uniţi în hotărârea noastră comună de a sprijini o regiune care să fie în beneficiul popoarelor din Pacific. Suntem, de asemenea, uniţi în modul în care realizăm această viziune, în conformitate cu principiile regionalismului Pacificului, suveranităţii, transparenţei, responsabilităţii şi, mai presus de toate, conduşi şi ghidaţi de insulele din Pacific„, a declarat Casa Albă.

Coordonatorul Indo-Pacific al Casei Albe, Kurt Campbell, a declarat joi că se aşteaptă ca mai mulţi oficiali americani de nivel înalt să viziteze ţările insulare din Pacific, pe măsură ce Washingtonul îşi intensifică angajamentul pentru a contracara China în această regiune de importanţă strategică. 

Campbell a declarat că Statele Unite au nevoie de mai multe facilităţi diplomatice în întreaga regiune şi de mai multe contacte cu ţările insulare din Pacific, care uneori primesc o atenţie mai mică”.

Autor: Iulian Moșneagu

The post SUA a creat o alianţă pentru a sprijini regionalismul din Pacific appeared first on Aleph News.

Previous post Cum poți să verifici starea de sănătate a glandei tiroide cu un termometru
Next post Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe cărțile învechite