STUDIU. De ce nu e bine să păstrezi pepene verde în frigider

Pepene verdePepene verde

  • Vara este momentul să te răsfeți cu pepeni dulci și suculenți. În plus, pepenele verde este plin de nutrienți. 
  • Potrivit cărții „Healing Foods” de la Editura DK, citrulina, un aminoacid important care se găsește în miezul pepenilor verzi, poate stimula producția de oxid nitric care reglează tensiunea arterială și îmbunătățește fluxul sanguin. 
  • Dar știai că păstrarea în frigider ar putea elimina beneficiile fructelor?

Potrivit cărții „Healing Foods” de la Editura DK, citrulina, un aminoacid important care se găsește în miezul pepenilor verzi, poate stimula producția de oxid nitric care reglează tensiunea arterială și îmbunătățește fluxul sanguin. 

Acest lucru ne ajută să ne detoxificăm și să luptăm împotriva inflamației din organism. În plus, are un conținut excepțional de calorii, ceea ce face ca fructele să fie perfecte pentru a reduce pofta de zahăr. Dar știai că păstrarea în frigider ar putea elimina beneficiile fructelor?

Păstrarea pepenilor este o practică foarte comună peste tot. Și, de asemenea, nu negăm faptul că pepenele rece în zilele toride de vară are un gust nemaipomenit. Dar acest lucru ar putea reduce coeficientul de nutriție. Cel puțin așa spune un studiu realizat de USDA, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, care a constatat că pepenii verzi păstrați la temperatura camerei oferă mai mulți nutrienți decât cei refrigerați sau proaspăt culesi.

Cercetătorii de la Laboratorul de Cercetare Agricolă din Centrul Sud al USDA din Lane, Oklahoma au testat mai multe soiuri populare de pepene verde timp de 14 zile. Ei au depozitat acești pepeni la 70, 55 și 41 de grade Fahrenheit. Aceștia au descoperit că cei ținuți la 70 de grade Fahrenheit au avut substanțial mai mulți nutrienți decât cei proaspăt culeși sau cei păstrați în frigidere.

Ei explică că pepenele verde continuă să producă niște nutrienți chiar și după ce este cules. Refrigerarea fructelor încetinește sau oprește întregul proces. De fapt, la temperatura frigorifică, aceștia ar putea începe să se descompună într-o săptămână (în timp ce gradul de rezistență obișnuit a unui pepene verde este de 14 până la 21 de zile).

Având în vedere factorii de mai sus, recomandarea este să păstrezi pepenii verzi la temperatura camerei pentru a te bucura la maximum de beneficiile acestuia. Și dacă vrei să-l savurezi rece, ce-ai zice să faci din el un suc delicios si răcoritor?

The post STUDIU. De ce nu e bine să păstrezi pepene verde în frigider appeared first on Aleph News.

Previous post SUA a creat o alianţă pentru a sprijini regionalismul din Pacific
Next post Parlamentul german a eliminat interdicția medicilor de a oferi informaţii despre avort