Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei: Rachetele lansate de Rusia au făcut prăpăd țara

  • Rachetele lansate de Rusia au făcut prăpăd în Ucraina, iar oamenii sunt disperați.
  • Peste 300.000 de kilometri pătrați, o zonă cât Italia, trebuie curățată de mine.
  • Mairi Cunningham, managerul programului Halo pentru Ucraina, spune că disperarea îi determină pe oameni să-și asume riscuri pe teren minat.

Rachetele lansate de Rusia au făcut prăpăd în Ucraina. Peste 300.000 de kilometri pătrați, o zonă cât Italia, trebuie curățată de mine. Asta a declarat Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei, care a specificat că acest lucru va dura ani de zile.

,,Oriunde s-au deplasat trupele rusești, oriunde au stat pentru o perioadă mai lungă de timp, ei pare să fi pus mine antitanc pentru a-și apăra poziția. Chiar undeva în spatele meu este o așezare militară rusă și în fața ei au pus mine antitanc”, spune Mairi Cunningham, managerul programului Halo.

Mairi Cunningham, managerul programului Halo pentru Ucraina, mai spune că disperarea îi determină pe oameni să-și asume riscuri pe teren minat.

,,Oamenii sunt foarte dornici să cultive pământul, vor să planteze culturi, se așteaptă să poată livra cereale în restul lumii. Companiile agricole care arendă terenul sunt supuse unei presiuni uriașe pentru generarea de hrană și, practic, asta îi determină. Deci, oamenii își asumă riscuri, își asumă riscuri care ne-ar putea surprinde pe tine și pe mine, dar se simt sub presiune să facă acest lucru”.

Armata rusă se retrage, dar lasă în urme numai bombe. Peste 300.000 de kilometri pătrați, o zonă cât Italia, trebuie curățați de mine. Asta a declarat Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei,
care a specificat că sarcina va dura ani de zile.

The post Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei: Rachetele lansate de Rusia au făcut prăpăd țara appeared first on Aleph News.

Previous post Primul coridor umanitar din Severodonetsk. Civilii pot pleca din zona asediată de ruşi
Next post De ce pastilele nu ajută: cele mai frecvente greșeli atunci când luați medicamente