Scriitorul britanic Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi în urma atacului din august

Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi în urma atacului din augustSalman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi în urma atacului din august

  • Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi în urma atacului comis pe o scenă la un eveniment literar din vestul statului New York în luna august.
  • Andrew Wylie, agentul lui Salman Rushdie, a descris, într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, rănile autorului ca fiind „profunde” şi a menţionat pierderea vederii de la un ochi.
  • În august, un tânăr de 24 de ani din New Jersey l-a înjunghiat pe scriitor în gât şi în trunchi chiar înainte ca Rushdie să ţină o conferinţă.

Autorul „Versetelor satanice” Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi în urma atacului comis pe o scenă la un eveniment literar din vestul statului New York în luna august, a declarat agentul său, informează Reuters.

Andrew Wylie, agentul lui Salman Rushdie, a descris, într-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais, rănile autorului ca fiind „profunde” şi a menţionat pierderea vederii de la un ochi.

Avea trei răni grave la nivelul gâtului. O mână este invalidă, deoarece nervii din braţ i-au fost tăiaţi. Şi mai are aproximativ 15 răni în piept şi în trunchi” , a spus Wylie.

Acesta a refuzat să spună dacă autorul „Versetelor satanice” , în vârstă de 75 de ani, se află încă în spital.

În august, scriitorul a fost înjunghiat în gât

În august, un tânăr de 24 de ani din New Jersey l-a înjunghiat pe scriitor în gât şi în trunchi chiar înainte ca Rushdie să ţină o conferinţă.

Salman Rushdie a fost transportat de urgenţă la spital după ce a suferit răni grave în urma atacului.

Atacul a avut loc la 33 de ani după ce ayatollahul Ruhollah Khomeini, pe atunci liderul suprem al Iranului, a emis un edict religios, prin care le cerea musulmanilor să-l asasineze pe Rushdie la câteva luni după publicarea „Versetelor satanice” . Unii musulmani au considerat că pasajele din roman despre profetul Mahomed sunt blasfemiatoare.

Bărbatul acuzat că l-a atacat pe romancier a pledat nevinovat la acuzaţiile de tentativă de crimă de gradul doi şi de agresiune. El este reţinut într-o închisoare din vestul statului New York.

The post Scriitorul britanic Salman Rushdie şi-a pierdut vederea la un ochi în urma atacului din august appeared first on Aleph News.

Previous post Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, avertizează asupra unei „escaladări necontrolate” în conflictul din Ucraina
Next post S-a deschis Târgul de Carte de la Belgrad, unde România este invitată de onoare