Rusia își extinde obiectivele de război din Ucraina, în timp ce incertitudinea planează asupra repornirii gazoductului

război în Ucrainarăzboi în Ucraina

  • Moscova spune că obiectivele sale în Ucraina sunt acum mult mai largi.
  • Kremlinul spune că se concentrează și asupra sudului Ucrainei.
  • Rusia amenință că își va extinde și mai mult domeniul de acțiune.

Sarcinile” militare ale Moscovei în Ucraina depășesc acum regiunea Donbas, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în timp ce forțele Kremlinului bombardau estul și sudul Ucrainei. De asemenea, Lavrov a declarat pentru agenția de presă de stat RIA Novosti că obiectivele pe care le are Rusia se vor extinde și mai mult dacă Occidentul va continua să aprovizioneze Kievul cu arme cu rază lungă de acțiune, cum ar fi sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS) fabricate în SUA.

Comentariile sale, cea mai clară recunoaștere de până acum a faptului că obiectivele de război ale Rusiei s-au extins pe parcursul celor cinci luni de război, au venit după ce Washingtonul a declarat că a văzut semne că Moscova se pregătește să anexeze în mod oficial teritoriul pe care l-a confiscat la vecinul său.

Între timp, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a acuzat Rusia că șantajează Uniunea Europeană în privința energiei, în timp ce a dezvăluit un plan de reducere a cererii de gaz în blocul comunitar înainte de o temută întrerupere a livrărilor din partea Rusiei în apropierea iernii.

Vladimir Putin a avertizat anterior că livrările de gaze trimise către Europa prin intermediul uriașului gazoduct Nord Stream 1, care a fost închis timp de 10 zile pentru întreținere, riscă să fie reduse și mai mult.

Lavrov este cea mai înaltă personalitate care vorbește deschis despre obiectivele de război ale Rusiei în termeni teritoriali, la aproape cinci luni după ce Putin și-a lansat invazia din 24 februarie, negând că Rusia intenționează să își ocupe vecinul. Apoi, Putin a declarat că scopul său este de a demilitariza și denazifica Ucraina – o declarație respinsă de Kiev și de Occident ca fiind un pretext pentru un război de expansiune de tip imperial.

Lavrov a declarat pentru RIA Novosti că realitățile geografice s-au schimbat de când negociatorii ruși și ucraineni au purtat discuții de pace în Turcia, la sfârșitul lunii martie, care nu au reușit să producă niciun progres.

The post Rusia își extinde obiectivele de război din Ucraina, în timp ce incertitudinea planează asupra repornirii gazoductului appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Pacienții care au COVID-19 se confruntă cu un risc mai mare de a dezvolta boli cardiovasculare și diabet zaharat
Next post Restricții la apa potabilă, anunțate de către ministrul Mediului: „Ne pare rău pentru roșii”