Rusia a semnat un acord strategic pentru investiţii masive în sectorul petrolier din Iran

  • Acordul a fost semnat în contextul vizitei preşedintelui rus, Vladimir Putin, la Teheran, unde se întâlneşte cu omologii săi din Iran şi Turcia, Ebrahim Raisi şi Recep Tayyip Erdogan.
  • Compania rusă Gazprom urmează să facă investiţii de 40 de miliarde de dolari în industria petrolieră din Iran, în virtutea contractului semnat cu Grupul Naţional de Petrol din Iran (NIOC), potrivit agenţiei IRNA.
  • Intensificarea relaţiilor comerciale între Rusia şi Iran intervine în contextul sancţiunilor impuse de Grupul G7 şi de Uniunea Europeană asupra exporturilor de petrol din Rusia, ca reacţie la războiul din Ucraina.

Rusia şi Iranul au semnat un acord strategic de cooperare în industria petrolului şi gazelor, Moscova urmând să facă investiţii de 40 de miliarde de dolari în industria energetică iraniană, în contextul sancţiunilor occidentale care vizează exporturile ruse de petrol.

Acordul a fost semnat în contextul vizitei preşedintelui rus, Vladimir Putin, la Teheran, unde se întâlneşte cu omologii săi din Iran şi Turcia, Ebrahim Raisi şi Recep Tayyip Erdogan.

Compania rusă Gazprom urmează să facă investiţii de 40 de miliarde de dolari în industria petrolieră din Iran, în virtutea contractului semnat cu Grupul Naţional de Petrol din Iran (NIOC), potrivit agenţiei IRNA, citată de publicaţia italiană Il Fatto Quotidiano.

„Este vorba de cea mai mare investiţie din istoria petrolieră a Iranului şi include investiţii pentru dezvoltarea zăcămintelor de gaz North Pars şi a şase zăcăminte petroliere”, a declarat directorul general al companiei NIOC, precizând că Teheranul are nevoie de investiţii de 160 de miliarde de dolari pentru creşterea producţiei.

Intensificarea relaţiilor comerciale între Rusia şi Iran intervine în contextul sancţiunilor impuse de Grupul G7 şi de Uniunea Europeană asupra exporturilor de petrol din Rusia, ca reacţie la războiul din Ucraina.

The post Rusia a semnat un acord strategic pentru investiţii masive în sectorul petrolier din Iran appeared first on Aleph News.

Previous post După doi ani de întreruperi, UE și China poartă discuții economice de amploare
Next post Pompierii români intervin la stingerea unui incendiu din Nord-Estul Atenei