Romanii ar plăti 90 de euro pentru a păstra Colosseumul în patrimoniu

  • Deloitte estimează că monumentul Colosseum valorează 79 mld. de euro.
  • Romanii ar plăti 90 de euro pentru a păstra Colosseumul în patrimoniu.
  • În 2019, aproximativ 7 milioane de turiști au vizitat Colosseumul.

Scump, dincolo era mai ieftin. Întrebați câți bani ar da pentru ca Italia să nu vândă Colosseumul, localnicii din Roma au răspuns – 90 de euro. Restul italienilor nu prețuiesc la fel de mult monumentul – ar da doar 50 de euro. Sondajul a fost realizat, după ce Deloitte a estimat că valoarea Colosseumului se ridică la 79 de miliarde de euro – asta după ce a adunat prețul biletului pentru vizitarea monumentului și banii cheltuiți de turiști în Piazza del Colosseo.

Colosseumul e cel mai vizitat monument al Italiei. Înaintea pandemiei, în 2019, aproximativ 7 milioane de turiști au mers la Colosseum

Colosseumul, unul dintre cele mai emblematice monumente din Italia, ar aduce PIB-ului ţării 1,4 miliarde de euro anual, potrivit analiştilor. Valoarea totală a celebrului monument s-ar putea ridica la ordinul zecilor de miliarde, scrie Bloomberg.

Deloitte estimează că „valoarea activelor sociale” produse de faimosul monument se ridică la 79 de miliarde de euro. Uriaşa sumă a fost calculată adunând preţul biletului pentru monument şi a banilor pe care vizitatorii îi lasă în urmă după ce aceştia interacţionează şi cu alte afaceri din proximitatea Coloseumului.

Ca să rămână al Italiei și să nu îl cumpere altcineva, localnicii din Roma sunt dispuși să dea 90 de euro, iar ceilalți italieni, 40.

The post Romanii ar plăti 90 de euro pentru a păstra Colosseumul în patrimoniu appeared first on Aleph News.

Previous post Un primar din Gorj îi amenință cu pușca pe cei care își udă grădinile pe timp de secetă
Next post Poliția Română va avea o nouă uniformă pe care a prezentat-o pe Facebook