Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal Chelsea FC cu 5,3 miliarde de dolari

FinCEN Files: Roman Abramovich a investit în secret în jucători de la echipe rivaleFinCEN Files: Roman Abramovich a investit în secret în jucători de la echipe rivale

  • Roman Abramovici a finalizat vânzarea de 5,3 miliarde de dolari a clubului de fotbal Chelsea
  • Au trecut aproape trei luni după ce oligarhul rus a fost lovit de sancţiunile occidentale.
  • Abramovici a anunţat că va vinde Chelsea FC pe 2 martie, după 19 ani de proprietate.

Roman Abramovici a finalizat vânzarea de 5,3 miliarde de dolari a clubului de fotbal Chelsea la aproape trei luni după ce oligarhul rus a fost lovit de sancţiunile occidentale, scrie Insider.

Clubul a declarat luni că gruparea condusă de coproprietarul LA Dodgers, Todd Boehly, şi compania de investiţii Clearlake Capital Group, a preluat conducerea echipei de fotbal din Premier League.

Clearlake şi Boehly vor avea controlul şi conducerea comună a clubului, a spus Chelsea FC.

Abramovici a anunţat că va vinde Chelsea FC pe 2 martie, după 19 ani de proprietate. Opt zile mai târziu, el a fost sancţionat de Regatul Unit pentru legăturile sale strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Într-o declaraţie separată oferită luni, consiliul de administraţie al clubului Chelsea FC a subliniat că sancţiunile impuse lui Abramovici „au prezentat provocări unice şi neprevăzute” pentru vânzare.

„O astfel de tranzacţie ar dura în mod normal între nouă luni şi un an pentru a fi finalizată. Noi am încheiat-o în mai puţin de trei luni”, a declarat consiliul clubului.

Abramovici a dorit ca noul proprietar să fie un „bun administrator” al echipei Chelsea FC şi a cerut ca toate veniturile din vânzare să meargă către organizaţii de caritate, a adăugat consiliul.

Guvernul Marii Britanii a aprobat săptămâna trecută vânzarea clublui Chelsea FC către gruparea condusă de Boehly, spunând că Abramovici nu va beneficia de încasări şi că banii vor fi folosiţi pentru cauze umanitare în Ucraina.

Vânzarea a fost evaluată la 4,25 miliarde de lire sterline (5,3 miliarde de dolari), a raportat anterior echipa.

Secretarul de stat al Marii Britanii, Nadine Dorries, a scris luni pe Twitter că sancţionarea lui Abramovici este „corectă şi necesară”, dar a creat o „incertitudine profundă” pentru Chelsea FC. Ea a mai spus că încasările din vânzare vor fi „îngheţate” şi vor putea fi folosite doar cu aprobarea guvernului.

The post Roman Abramovici a vândut clubul de fotbal Chelsea FC cu 5,3 miliarde de dolari appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. Ziua 98 de război. Până la 1 iulie, Vladimir Putin vrea ca armata lui să cucerească Donbasul
Next post Majestatea Sa Margareta va participa la jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a