Record. Petrom a raportat un profit net de aproape cinci ori mai mare față de perioada similară a anului trecut

Profitul OMV Petrom în 2020 a fost cu 64% mai mic decât în 2019Profitul OMV Petrom în 2020 a fost cu 64% mai mic decât în 2019

  • Profitul Petrom a crescut de 5 ori în primele 6 luni și a ajuns la 4,6 mld lei.
  • În primele 6 luni, Petrom a făcut profit cât în 2020 și 2021.
  • Petrom anunță la anul dacă începe investiția în exploatarea offshore Deep Neptun.

Hrănit din scumpirile repetate, Petrom obține un profit istoric în șase luni. Și-a majorat câștigul de aproape cinci ori și a ajuns la aproape cinci miliarde de lei în prima jumătate a anului. Cât pofitul din 2020 și 2021 la un loc.

În ciuda prețurilor care aproape s-au dublat în ultimul an, vânzările au avut un plus de 150%.

După acest anunț, acțiunile Petrom, cea mai mare companie cotată la Bursa de la București, au crescut cu patru la sută. Și benzina, și motorina premium vândute de Petrom costă în jur de nouă lei, față de 4 lei și 50 de bani, în medie, în urmă cu 12 luni.

Cele mai importante companii petroliere și de gaz din Anglia și-au anunțat și ele rezultatele. Englezii s-au înfuriat teribil când au aflat că profitul British Gas a crescut de cinci ori, până la un miliard și jumătate de lire sterline. Vestea a venit în momentul în care familiile din Regat au aflat că ar putea ajunge să plătească o factură lunară de 500 de lire la energie.

Un deputat laburist nu a ezistat să acuze. Acesta nu este profit, ci furt de la poporul britanic. Fiecare ban ar trebui returnat. 75% din energia noastră este produsă intern, costul de producție nu a crescut.

În toată Europa, prețul energiei a explodat după ce Rusia a redus livrările de gaz, ca răspuns la sancțiunile impuse de UE.

The post Record. Petrom a raportat un profit net de aproape cinci ori mai mare față de perioada similară a anului trecut appeared first on Aleph News.

Previous post Bacteria care poate provoca infecții mortale, descoperită pentru prima dată în solul și apa din SUA
Next post LIVE UPDATE. 156 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Jumătate din trupele rusești trimise în Ucraina au fost ucise sau rănite