Record după listarea Hidroelectrica la bursă. Șerban Florea: „Cred că asta e frumusețea bursei, ca din când în când să mai și doară. Acum avem un moment festiv”

  • Hidroelectrica a început ziua de tranzacționare la 110 lei pe acțiune.
  • În primele 15 minute de la deschiderea bursei s-au tranzacționat 1,25 milioane de acțiuni în valoare de aproape 140 de milioane de lei.
  • La 11.30, acțiunile urcaseră deja la 116 lei, la ora 14.00, bursa a înregistrat tranzacții de 565 de milioane de lei doar pe simbolul H2O.

Hidroelectrica a intrat la tranzacționare pe bursa de la București, dar tradiționalul clopoțel nu a sunat la BVB, ci la BNR. Tot acolo au sunat și discursurile festiviste ale oficialilor. Interesul din oferta publică inițială s-a văzut din prima zi. Hidroelectrica a început ziua de tranzacționare la 110 lei pe acțiune. În primele 15 minute de la deschiderea bursei s-au tranzacționat 1,25 milioane de acțiuni în valoare de aproape 140 de milioane de lei.

Listarea Hidroelectrica este cea mai importantă listare, ofertă publică de vânzare de acțiuni din Europa și a treia cea mai mare din lume pentru anul 2023, este adevărat, care este un an ce vine după un 2022 destul de dificil, în care a existat o secetă destul de pronunțată a listărilor, secetă care s-a prelungit și în acest an, 2023. Cu toate acestea, nu trebuie să nu dăm Cezarului ce e al cezarului, și anume că este un succes de referință pentru bursa românească, pentru economia țării noastre, pentru sectorul de energie românesc și pentru zona Europei de Est și punem și noi un punct important acolo. Nu de multe ori ne uitam la vecinii noștri din Polonia care, acum ceva timp, raportau recorduri asemănătoare cu ceea ce am reușit noi, dar iată că a venit și zile frumoase pentru bursa românească, a spus Șerban Florea, consultant de investiții, la Aleph News.

La 11.30, acțiunile urcaseră deja la 116 lei, la ora 14.00, bursa a înregistrat tranzacții de 565 de milioane de lei doar pe simbolul H2O. Compania a închis ziua bursieră cu peste 6,8 milioane de acțiuni tranzacționate în valoare de aproape 760 de milioane de lei. La ora închiderii bursei, acțiunile se tranzacționau tot la 110 lei. Hidroelectrica reprezintă 14% din indicele BET, care include cele mai valoroase 20 de companii listate.

Cred că asta e frumusețea bursei, ca din când în când să mai și doară, dar trebuie să recunoaștem că acum avem un moment festiv, fiind o bucurie generalizată pe care eu nu am văzut-o foarte des. Aproape toți participanții, fie că sunt investitori, instituții, media, sunt foarte entuziasmate și nu găsești decât cuvinte de laudă. Istoria ne învață că, în general, în bursă, astfel de lucruri nu pot ține foarte mult și chiar este bine să te ferești de un astfel de entuziasm generalizat. Sper să nu fie cazul, a mai spus Șerban Florea, consultant de investiții, la Aleph News.

Citește și:

The post Record după listarea Hidroelectrica la bursă. Șerban Florea: „Cred că asta e frumusețea bursei, ca din când în când să mai și doară. Acum avem un moment festiv” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Orașul care ar putea înlocui Dubaiul. Va include hoteluri de lux, restaurante rafinate, plaje private și terenuri de golf
Next post Aeolus: Un satelit de 1,3 tone va cădea pe Pământ în câteva săptămâni