Rafila: Estimăm 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi la finalul lunii august. Rămâne de văzut dacă se confirmă

  • Ministrul Sănătăţii a anunţat că în perioada următoare este estimată o creştere a numărului de cazuri de Covid.
  • Estimăm o creştere în perioada următoare fără să avem însă posibilitatea unei predicţii extrem de riguroase, avem totuşi două scenarii” , a spus Alexandru Rafila.
  • Acesta susţine că în vârful valului se estimează circa 70.000 de cazuri săptămânal, ceea ce înseamnă 10.000 zilnic.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat că în perioada următoare este estimată o creştere a numărului de cazuri de Covid.

„Având în vedere că au trecut cel puţin 5 luni de la valul iniţial, valul din ianuarie-februarie, şi majoritatea celor vaccinaţi cu 3 doze au cel puţin 6 luni de la încheierea acestei vaccinări cu 3 doze, este clar că există o eludare a răspunsului imun şi practic această subvariantă Omicron BA5 produce infecţii şi la persoanele vaccinate şi la cele trecute prin boală. Aşa că estimăm o creştere în perioada următoare fără să avem însă posibilitatea unei predicţii extrem de riguroase, avem totuşi două scenarii: unul, în care vârful acestui mini-val sau val, o să vedem în funcţie de numărul de cazuri, o să fie undeva între 7 şi 10 august, cea de-a doua variantă, mai puţin optimistă, în care vârful acestui val va fi spre sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta susţine că în vârful valului se estimează circa 70.000 de cazuri săptămânal, ceea ce înseamnă 10.000 zilnic.

Din ceea ce am citit şi pentru alte state, prezumţia este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârşitul lunii iulie. Ştiţi bine că noi avem un decalaj de 2 săptămâni faţă de restul UE şi din cauza asta un scenariu rezonabil probabil că o să fie între 14 şi 21 august”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

The post Rafila: Estimăm 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi la finalul lunii august. Rămâne de văzut dacă se confirmă appeared first on Aleph News.

Previous post MAE, despre incidentul de la ghețarul italian: Printre victime nu au fost identificați români
Next post USR a sesizat CCR cu privire la legea avertizorilor de integritate impusă de Coaliția PSD-PNL-UDMR