Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, ironizată după o explicație privind apartenența Taiwanului

Hua Chunying, o purtătoare de cuvânt a ministerului chinez de externeHua Chunying, o purtătoare de cuvânt a ministerului chinez de externe

  • O purtătoare de cuvânt de rang înalt a Ministerului chinez de Externe a stârnit o furtună de ridicol pe internet.
  • Ea a scris pe Twitter că numărul de restaurante chinezești de pe insulă explica apartenența Taiwanului la China.
  • Astfel, au început să curgă ironiile pe Twitter.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Hua Chunying, a devenit ținta ironiilor pe internet după ce a scris pe Twitter că că popularitatea mâncării chinezești în Taiwan dovedește că insula aparține Chinei, scrie France 24.

,,Baidu Maps (una dintre principalele aplicaţii specializate în cartografiere din China) arată că la Taipei există 38 de restaurante (care propun feluri din provincia chineză) Shandong şi 67 de restaurante de tăiţei Shanxi”, a scris pe Twitter, Hua Chunying.

,,Papilele gustative nu mint: Taïwanul a făcut întotdeauna parte din China. Copilul de mult pierdut va ajunge înapoi acasă”, sublinia în engleză purtătoarea de cuvânt.

Au început să curgă ironiile pe Twitter

Argumentul lui Hua Chunying cu privire la suveranitatea Chinei în Taiwan îi face să râdă pe mulţi internauți. ,,Sunt peste 100 de restaurante de tăiţei ramen la Taipei, deci Taiwanul face parte clar din Japonia”, scrie pe Twitter unul dintr ei.

,,Google Maps arată că sunt 17 McDonald’s, 18 KFC, 19 Burger King şi 19 Starbucks la Beijing. Papilele nu mint. China a făcut întotdeauna parte din America”, scrie o altă persoană.

Mesajele controversare ale purtătorilor de cuvânt de la MAE chinez

Hua Chunying, cunoscută prin declaraţiile sale, uneori aprige şi nu întotdeauna diplomatice, este foarte activă pe Twitter.

La fel ca ea, numeroşi diplomaţi chinezi au luat reţeaua de socializare cu asalt, în ultimii ani, pentru a apăra, uneori cu vehemenţă şi controversă, poziţia Guvernului chinez.

The post Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, ironizată după o explicație privind apartenența Taiwanului appeared first on Aleph News.

Previous post Mărturiile cutremurătoare a două femei: „Am murit și am văzut viața de Apoi. Este foarte frumoasă, cu o grădină eterică și oameni antici”
Next post Peste 6 tone de produse alimentare expirate de 3 ani erau destinate consumatorilor prin diverse locaţii la Costineşti