Profesorii nu renunță la grevă: Nu semnăm niciun acord, fie el și girat de președinte. Avem nevoie de majorări, nu de vouchere

  • În urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, sindicaliștii au decis să nu semneze niciun acord, inclusiv cel intermediat de Klaus Iohannis.
  • „Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate, susțin aceștia.
  • „Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere„.

Greva din educație continuă, sindicaliștii refuzând un acord „girat” de președintele Iohannis.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” au anunțat într-un comunicat de presă că, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, inclusiv cel intermediat de Klaus Iohannis.

Aceștia declară: „Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor. Menționăm că solicitările noastre au rămas aceleași:

  • Majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare;
  • Emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic)“, a scris pe Facebook FLSI.”

Citește și

The post Profesorii nu renunță la grevă: Nu semnăm niciun acord, fie el și girat de președinte. Avem nevoie de majorări, nu de vouchere appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Prodan Nicoleta

Previous post Vremea se schimbă. Ce anunță meteorologii pentru vacanța de Rusalii
Next post Noi reglementări în Canada. Fiecare țigară va conține un mesaj antifumat diferit: „Otravă în fiecare pufăit”